L’Arquebisbat de Barcelona tanca l’exercici 2016 amb un benefici de 8.115 euros

Els recursos econòmics administrats per l’Arquebisbat de Barcelona van ser l’any 2016 de 16.880.819€ d’ingressos i 16.872.704€ de despeses
El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella
El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella | ACN

 

L'Arquebisbat de Barcelona ha tancat l'exercici de 2016 amb beneficis. Els recursos econòmics administrats per l’Arquebisbat de Barcelona van ser l’any 2016 de 16.880.819€ d’ingressos i 16.872.704€ de despeses. Per tant, en el darrer exercici l’excedent fou positiu en 8.115€. Comparant el 2016 amb l'any anterior, hi ha hagut augments en els lloguers, "per l’esforç de fer fructificar el patrimoni immobiliari", així com "una venda puntual de patrimoni". Segons ha explicat l'Arquebisbat en un comunicat, aquest ingrés ha servit per finançar gran part de les "despeses extraordinàries": l’obra de millora de la Parròquia de Sant Agustí i diverses millores en les instal·lacions elèctriques de parròquies per adequar-les a les disposicions legals.


Segons l'Arquebisbat, els comptes auditats "mantenen la tònica dels darrers anys, amb unes xifres molt equilibrades entre ingressos i despeses", i recorda que "la prioritat econòmica de l’Arquebisbat sempre ha estat facilitar a la pràctica la missió evangèlica a tot l’àmbit de l’Església de Barcelona". En aquest sentit, diu que "s’ha ponderat el proveïment dels recursos necessaris per al sosteniment de les parròquies així com per a l’atenció de les persones i famílies necessitades". En concret, durant el darrer any, els centres parroquials van atendre 143.792 persones i van realitzar 616.135 visites a malalts.

 

L'Arquebisbat també explica en en text que l’acció de l’Església és possible "gràcies als donatius, que en el 2016 van representar el 24,85% del pressupost de l’Arquebisbat de Barcelona". A més, enguany, la Conferència Episcopal Espanyola ha creat un espai web per fer donatius on es dona l’opció d’escollir entre la mateixa Conferència, les diòcesis i les parròquies.

Comentaris
Karlus
Això no s'ho creu ni Cristo. Aquest paio es pensa que som imbècils
Guaita
Tots els milions de les despeses no s'els creu ni ell mateix.
antirouco
A la Conferència episcopal espanyola no li dono ni els bons dies, i això que sóc catòlic practicant. Rates espanyolistes. Visca Montserrat!
JRRiudoms
Ni una paraula dels més de 14 milions d'euros mensuals que l'Església catòlica romana reb a fons perdut dels Presupuestos Generales del Estado. I altres privilegis que volen retenir sigui com sigui. I encara tenen els sants pebrots de parlar de l'evangeli. Atentament, i bon dissabte
crack
que les cobren el IBI como al resto de mortales

envia el comentari