L'Aquarius i els dos vaixells italians ja naveguen cap al port de València

500 dels 629 rescatats han estat traslladats aquest dimarts a les dues naus de la Guàrdia Costera d'Itàlia
Imatge del trasllat des de l'Aquarius als vaixells de la guà rdia costanera i la Marina italiana
Imatge del trasllat des de l'Aquarius als vaixells de la guàrdia costanera i la Marina italiana | ACN

 

L'Aquarius i els dos vaixells italians Dattilo i Orione naveguen cap al port de València des de les nou de la nit d'aquest dimarts, segons ha anunciat l'ONG Sos Mediterranee. Comença així l'última part de la travessia al mar de les 629 persones rescatades al Mediterrani la nit del dissabte pel vaixell de rescat de l'organització no governamental. Una part que s'ha demorat tres dies després que tant Itàlia com Malta es neguessin a acollir els rescatats. El govern espanyol va anunciar ahir que permetia el desembarcament del vaixell al Port de València, per desencallar el conflicte. Amb tot, els responsables de la nau van alertar ahir que el trasllat no era segur, perquè la capacitat màxima de passatge estava superada. La Guàrdia Costera italiana hi ha enviat avui dos vaixells, el Dattilo i l'Orione, on s'han traslladat 500 de les 629 persones rescatades. Ara les tres naus viatgen cap a València.


 

L'incident ha causat polèmica institucional per l'actitud d'Itàlia i Malta i per l'evidència de la manca d'una política comunica per afrontar el fenomen dels refugiats. En aquest sentit, la Comissió Europea ha assegurat aquest dimarts que "incidents" com els de l'Aquarius "no són responsabilitat d'Itàlia, Malta o Espanya" sinó que la gestió de la immigració i el control de fronteres són una "responsabilitat europea en tots els aspectes i que afecta tots els estats membres".
Comentaris
el mussol emprenyat
els nostres joves millor preparats han de marxar fora per poder treballar, els que es queden han de fer feines mal pagades, tenim un milió d'immigrants (com a mínim)arribat ´l'últim deceni i ets aquí que alguns encara descerebrats encara volen acollir més gent, sense ofici ni benefici perquè som solidaris i xupi-guais. Quan l'extrema dreta guanyi eleccions us adonareu de quan estúpida es aquesta concepció de l'acolliment per a a tothom. llavors serà massa tard
...SIEGFRIED...
...ENCIMA DE QUEDAR FUERA DEL MUNDIAL...TENGO QUE TRAGARME LA NEGRADA...PORCA MISERIA...ITALIA...

envia el comentari