L'Alt Pirineu, a càmera lenta

"Pur Pinineu" mostra el pas de les hores en quatre paisatges de gran bellesa d'on brolla aigua mineral
Muntanyes del Pirineu
Muntanyes del Pirineu | Veri

Quatre indrets de l'Alt Pirineu, una càmera fixa i més de quatre hores sense talls ni efectes en les quals, aparentment, no passa absolutament res. Així és “Pur Pirineu”, la nova campanya de Veri, un experiment pioner a Espanya que ha servit per capturar la hipnotitzant bellesa de l'entorn on brolla aquesta aigua mineral. 

 

La campanya consta de quatre peces que mostren diferents paisatges del Pirineu en estat pur: els núvols sobrepassant els cims del Tuc de la Tallada, una forta nevada a un bosc, el corrent del riu Ara i isards passejant per les muntanyes. Un entorn sense presses ni sorolls; un lloc pur en essència on la naturalesa s'expressa per si sola.


Malgrat l'aparent simplicitat del contingut, la seva producció ha suposat tot un repte. Per aconseguir les imatges més espectaculars, un equip d'experts va recórrer més de 800 km en condicions meteorològiques de tot tipus. Durant 12 dies es van desplaçar als llocs més alts i inaccessibles del Pirineu, van fixar l'equip d'enregistrament i van capturar imatges de naturalesa salvatge durant hores. 

 

El contingut està inspirat en el gènere de l’Slow TV, un fenomen que va començar a popularitzar-se a Noruega. Allí, la televisió pública va emetre un programa de més de 7 hores de durada que simplement mostrava la bellesa del trajecte d'un tren regional. La repercussió va ser tan sorprenent que el format s'ha acabat convertint en un gènere amb milers de seguidors a tot el món.


La nova campanya de Veri aposta per aquest contingut inèdit a Espanya mostrant hores i hores d'imatges del Pirineu en estat pur.

 

“Pur Pirineu” es pot veure a la televisió des del dia 11 de juny, i el contingut complet ja es troba disponible a la web de la marca: www.veri.cat.

 

 
Comentaris
Bernat Caball
Això de l'aigua pura com més amunt està és una enganyifa de la publicitat. L'aigua ha travessar capes freàtiques o corrents de trams més llargs per acopiar sals minerals i és llavors que l'aigua potable fa passar la set a persones i animals

envia el comentari