El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’art del shibari: què i com?
  • CA

 

Fa uns mesos parlàvem de bondage, que consisteix en la immobilització parcial o total del cos. Però encara podem anar un pas més enllà: el shibari. Es tracta d’una pràctica japonesa molt antiga ?literalment vol dir “lligar”? que tracta de l’art de lligar una persona seguint uns certs principis estètics i tècnics. Es va originar com un mètode de tortura que es feia servir per mantenir als presoners, i durant els segles XIX i XX es va transformar en una activitat plena de bellesa. Als anys setanta es va incorporar al sexe i al BDSM.

És imprescindible que, entre la persona que lliga i la que és lligada, hi hagi una forta confiança i s’hagin pactat els límits. El shibari també inclou la suspensió total i parcial, i per a algunes persones no és tan agradable. A més a més, és molt important que les lligadures es facin amb consciència i experiència, per la qual cosa és recomanable que hi hagi una formació prèvia per part d’experts en aquest art.

 

Per a alguns practicants del shibari, no es tracta només d’una pràctica fetitxista, sinó que és un acte d’espiritualitat que ajuda a connectar l’un amb l’altre. En una parella, pot resultar realment interessant assistir a un taller de shibari per tal de descobrir una altra faceta del sexe i experimentar amb noves pràctiques, sempre amb compte i pendent del feedback de l’altre.

El fotògraf japonès Nobuyoshi Araki va afirmar una vegada que “la lligadura esdevé una abraçada forta”. I és que, en el sexe, per a gustos els colors. Hi ha moltes pràctiques i molt variades, que segur s’ajusten a tu i a la teva parella. T’animaries a provar el shibari?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa