Juncker demana “respecte” i nega que els seus problemes físics tinguin cap relació amb l’alcohol

El president de la Comissió Europea evita respondre al vicecanceller austríac que va acusar-lo de tenir problemes amb la beguda: "Em sorprèn la d'experts mèdics que hi ha a Àustria"

 

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha negat aquest dimecres en persona haver consumit alcohol el mateix dia que segons la institució va patir un atac de ciàtica. Segons ha explicat ell mateix, dimecres passat, coincidint amb la cimera de l’OTAN a Brussel·les, va tenir un episodi de ciàtica a més de forces rampes. “Em resulta impressionant l’interès de la gent en temes marginals i demano respecte”, ha assenyalat en roda de premsa des de la capital belga. Per altra banda, Juncker ha evitat comentar també les paraules del vicecanceller austríac, Heinz-Christian Strache, apuntant als “problemes amb l’alcohol” del president de la Comissió Europea. “Em sorprèn la d’experts mèdics que hi ha a Àustria. Què els puc dir? Quan actuen com actuen millor no comentar-ho”, s’ha limitat a dir.

La confirmació personal de Juncker -els darrers dos dies ha estat de viatge institucional a la Xina i el Japó- arriba després que divendres passat el portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, assegurés que el president pateix de ciàtica i negués que la dificultat per mantenir l’equilibri dempeus que es podia apreciar en les imatges de l’OTAN tingués res a veure amb l’alcohol. Convé recordar que les declaracions de Heinz-Christian Strache tenen lloc coincidint amb la presidència rotatòria de la UE per part d’Àustria i que l’FPÖ forma coalició a Viena amb el partit del canceller Sebastian Kurz.

Nou comentari