El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Estrella Damm posa el focus en la neteja de platges mediterrànies
  • CA

L’any 2018 la RAE va acceptar la utilització del terme “basuraleza” per a referir-se a tots els residus abandonats per l’ésser humà en entorns rurals i costaners que alteren l’equilibri dels ecosistemes. Ara, Estrella Damm posarà en marxa durant el mes de setembre una campanya itinerant de recollida de residus a platges. L’acció recorrerà diverses costes del litoral mediterrani per tal de conscienciar de la necessitat de cuidar el medi ambient i de recollir els residus i dipositar-los en els contenidors adequats.

Així doncs, durant el mes de setembre es recorreran diverses platges amb el propòsit de sensibilitzar a la població sobre l’impacte negatiu de l’existència de residus en la natura i evitar aquesta mala pràctica. L’acció compta amb la col·laboració del projecte “Libera, unidos contra la basuraleza”, impulsat per SEO/Birdlife en aliança amb Ecoembes.

Es visitaran algunes de les platges més concorregudes de Catalunya. Concretament, durant els pròxims dies estaran presents a Sitges, Castelldefels i Caldes d’Estrac, convidant la ciutadania a unir-se a la recollida de residus al costat de l’equip d’Estrella Damm. En cadascun dels punts de recollida, els participants podran penjar i enganxar els residus que hagin recol·lectat en una escultura metàl·lica en forma d’ona que s’exposarà a cadascuna de les platges que visiti la campanya. L’escultura té com a objectiu visibilitzar el gran problema que suposa la contaminació dels mars.

A tots els punts de recollida els participants podran visitar el camió de la marca, on se’ls informarà sobre la iniciativa per conèixer de primera mà el projecte. Així mateix, totes les persones que col·laborin amb la campanya podran recollir en el punt de trobada un obsequi de la marca com a agraïment per la seva participació.

La campanya de neteja de platges se suma a altres accions impulsades per l’empresa cervesera amb l’objectiu de reduir el seu impacte mediambiental i promoure la conscienciació sobre la cura del planeta. Entre els projectes posats en marxa en els últims anys destaca l’impuls de mesures de reducció del consum de recursos naturals, generació d’energia d’origen renovable i l’inici de les proves per a eliminar l’ús d’anelles de plàstic en els seus packs de llaunes, substituint-les per un embalatge de cartró 100% biodegradable.

La marca vol comprometre’s amb l’eliminació de residus i promoció del reciclatge. Una bona mostra és la utilització de gots reutilitzables o biodegradables en els esdeveniments en els quals participa i la instal·lació de màquines compactadores de llaunes en tota la costa mediterrània per a promoure el reciclatge d’envasos. A més, Estrella Damm ha donat aquest any un gir a la narrativa habitual de la seva campanya anual “Mediterràniament” amb el propòsit de conscienciar a la societat sobre la necessitat de protegir el mar Mediterrani de la contaminació i el canvi climàtic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa