El Parlament no s'atreveix amb el cànnabis

Els grups parlamentaris han tombat una proposta dels comuns que volia promoure l'ús de la substància amb finalitats terapèutiques

 

El Parlament de Catalunya no s'atreveix amb el cànnabis. Així ha quedat demostrat en la darrera Comissió de Salut de dijous en la qual els comuns van presentar una proposta de resolució sobre "l'impuls d'una estratègia per a promoure l'ús terapèutic del cànnabis". Res a fer. L'únic que va tirar endavant va ser l'esmena conjunta presentada per JxCAT i ERC que insta el Govern a instar a l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a "fer una revisió de la literatura especialitzada en l'ús terapèutic del cànnabis per tenir noves evidències sobre l'eficàcia i la seguretat dels productes derivats del cànnabis comercialitzats i no comercialitzats".

 

Amb aquesta esmena es tombava les aspiracions dels comuns que reclamaven el desenvolupament d'un programa per a la prescripció i dispensació legal i segura a la xarxa pública de salut del cànnabis amb finalitat terapèutica. El text també proposava fer una campanya informativa sobre les evidències científiques dels efectes medicinals del cànnabis adreçada a persones interessades i candidates a la seva prescripció mèdica i a professionals de la salut.

 

 

La idea els comuns era també aprovar l'impuls d'una estratègia per combatre l'estigma social que implica el consum d'una substància no legal per finalitats de salut. També proposava detectar i pal·liar els efectes legals i socials col·laterals que comporta aquest estigma.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?