El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El col·lectiu LGTBI reclama espais “amables i sense homofòbia” a les festes de Catalunya
  • CA

 

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha celebrat aquest diumenge una festa a Barcelona en la qual ha presentat un manifest reclamant mesures perquè les celebracions que es realitzen a Catalunya es facin en “espais amables i sense homofòbia”. El document, demana deixar constància en la informació de l’esdeveniment que estan prohibides les actituds homòfobes i que les persones LGTBI estan convidades “a expressar-se amb total llibertat”. També demanen incloure en el disseny de publicitat “símbols recognoscibles del col·lectiu LGTBI que empatitzin amb el concepte d’espai amable”, així com aspectes decoratius que ajudin a relacionar-los amb el col·lectiu.

Segons l’OCH, els lavabos haurien de ser unisex i s’han d’acceptar les identitats sentides per cada persona com a única identificació vàlida del seu gènere. Així mateix, suggereixen dotar de formació al personal que treballi en la celebració i al de seguretat especialment sobre els drets del col·lectiu LGTBI i els indicadors necessaris per preservar la seva integritat. Rebutgen que es difonguin missatges ja sigui en imatges, música o qualsevol altra plataforma que facin exaltació de l’odi i la discriminació, així com que es pugui negar l’entrada a algú per la seva imatge o forma de vestir.

 

Finalment, rebutgen actituds intimidatòries o violentes cap al col·lectiu i proposen proporcionar preservatius de forma gratuïta. L’OCH ha presentat aquest decàleg en el marc del Brunch In the Park de Barcelona amb el seu president, Eugeni Rodríguez, que ha recalcat que les festes sense homofòbia “proporcionen els elements bàsics que garanteixen la seguretat i el benestar de lesbianes, gais, transexual, bisexuales i intersexuales”, ha informat l’entitat en un comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa