El bisbe de Solsona demana disculpes per les paraules sobre l'homosexualitat però no es desdiu de la glossa

"Són falses les acusacions d’homofòbia que m’han adreçat", assegura Xavier Novell
El bisbe de Solsona, Xavier Novell | ACN

 

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha demanat aquest migdia disculpes als pares i mares d'homosexuals que "s'han sentit dolguts" per la glossa dominical en què deia que l'homosexualitat pot estar relacionada amb una figura paterna "absent, desviada, esvaïda". En una carta -que serà publicada al Full Diocesà del diumenge 11 de juny-, Novell assegura que mai no ha volgut ofendre ningú, tot i que alhora avisa que "continuaré presentant sense por la visió cristiana sobre la persona i les conseqüències morals que se’n deriven". A més, explica que "no he parlat fins ara perquè no veig res a rectificar ni m’han atemorit les amenaces polítiques", sinó que el que motiva la nota és "la inquietud de consciència per si algú s’ha sentit ferit o culpabilitzat per les meves paraules i la insistència d’alguns a considerar el meu silenci perjudicial per a la convivència social i per a l’Església".


 

En la missiva, el bisbe de Solsona revela que ha rebut trucades i cartes de pares i mares d'homosexuals i que lamenta "que s’hagin sentit jutjats per la meva pregunta". Alhora, mostra el seu agraïment "a aquells que han entès de forma correcta que jo no vinculava ni exclusivament ni directament l’homosexualitat i l’absència de la figura paterna". En aquest sentit, considera que hauria d'haver afegit unes paraules del Papa a Amoris Laetitia 250: “Amb els Pares Sinodals, he pres en consideració la situació de les famílies que viuen l’experiència de tenir en el seu si persones amb tendències homosexuals, una experiència gens fàcil ni per als pares ni per als seus fills”.


 

A més, Novell es mostra convençut que "no he discriminat a ningú ni he lesionat cap dret personal" així com defensa que "són falses les acusacions d’homofòbia que m’han adreçat", i assegura que "tota persona és digna de respecte sigui quina sigui la seva raça, nacionalitat, religió i tendència sexual". En aquest sentit, afegeix: "Faig meu també allò que continua dient el Papa Francesc a AL 250: 'Per això, desitgem primer de tot reiterar que tota persona, independentment de la seva tendència sexual, ha de ser respectada en la seva dignitat i acollida amb respecte, procurant evitar "tot signe de discriminació injusta", i particularment qualsevol forma d’agressió i violència'".


Finalment, conclou la carta deixant clar que "no és la meva intenció mantenir un conflicte obert amb els partidaris de la ideologia de gènere, però no m’estaré de defensar el dret dels pastors de l’Església a ensenyar la doctrina catòlica, emparats en la llibertat d’expressió i la llibertat religiosa. Per això, que ningú dubti que continuaré presentant sense por la visió cristiana sobre la persona i les conseqüències morals que se’n deriven".

 

Fes clic aquí per llegir la nota completa de Xavier Novell.
Comentaris
Spacemen3
Jo defenso el dret d'aquest home d'opinar el que vulgui. Però jo també tinc dret de dir que la visió cristiana sobre l'ésser humà és una merda que pretén culpabilitzar la manera de ser i viure de moltes persones que no fan mal a ningú. I tot basat en falòrnies que no tenen cap base.
si però no
què es corruptgent el senyor bisbe? amb la seva resposta ho sembla...
Ramon
Que és subnormal el segon comentarista? Amb el seu post ho sembla...
Per
Per dir la veritat, oi, Ramon? Et cou l'anus, sabatot?
Al brut..Per.
Tal com va dir Miquel Servet quant els calvinistes, l'anaven a cremar a la foguera a Ginebra,..."Lo pervers i lo brut, no esta en lo cap del condemnat, si no d'aquells que el condemnen"......i desprès de cents d'anys, seguim igual,..santa Inquisició, difamant, insultant, ara progressista i d'esquerres....on es la mínima educació? on es la tolerància?, on es el respecta?, on es la democràcia?..fàstic em fa aquesta societat tant bruta i morbosa com lo que condemnem dels abusos...HIPÒCRITES!!!!
Per
A tu també et cou l'anus, eh, cretí?
McLuhan
Vaja, vaja, hi ha una dita de "El Quijote" que diu: "con la Iglesia hemos topado, amigo Sancho". Això ara, ha transmutat: "amb els lobbys prijo-progres hem topat, companys"... Hi ha certes lobbys (i el gay, 'és un) que són intocables i que s'han convertit en els veritables inquisidors contemporanis. Aquest bon home no ha expressat una opinió pròpia de la seva doctrina i l'han crucificat... Els altres poden posar-se com vulguin a fer marranades o faltes de respecte als llocs de culte i cal callar

envia el comentari