Denuncien l'homofòbia de l'espanyolisme que ressorgeix amb el conflicte català

Alerten dels perills que suposa "blanquejar" l'extrema dreta
Santi Vila arriba de l'Audiència Nacional
Santi Vila arriba de l'Audiència Nacional | ACN

L’actual conflicte entre Catalunya i Espanya ha deixat al descobert l’homofòbia de sectors espanyolistes que han mostrat aquest caràcter en diferents episodis en els darrers dies. Així ho denuncia el portal especialitzat en informació LGBTI Dos Manzanas, que ha recopilat els moments en què l’homofòbia de l’espanyolisme s’ha fet més evident.

 

El primer cas que denuncia la publicació és l’assalt per part d’un grup d’unionistes a Catalunya Ràdio després de l’aprovació de l’article 155 per part del Senat. El grup de joves va assaltar les instal·lacions de l’emissora pública catalana i una de les consignes que cridaven era “Estos son los amigos de los gays”.


 

El segon capítol d’homofòbia va tenir lloc el dia en què els membres del Govern català van acudir a l’Audiència Nacional. L’exconseller d’Economia i Empresa, Santi Vila, va ser rebut per espanyolistes amb crits de “maricón”. L’Observatori Contra la Homofòbia de Catalunya va denunciar els fets.

 


 

Finalment, el tercer exemple d’odi contra els gais són les mofes homòfobes contra el vicepresident Oriol Junqueras durant una conversa entre agents que esperaven la seva sortida cap a presó. “Al osito ya verás cómo lo van a poner. Está llegando un osito a la cárcel. Hasta que lo pongan a cuatro patas. Le arreglan el ojo”, deien entre rialles.

 

Els perills de l'extrema dreta per al col·lectiu LGBTI

 

El portal ‘Dos Manzanas’ assenyala, en motiu d’aquests fets, que la “resposta a l’independentisme català l’extrema dreta ha trobat una ‘finestra d’oportunitat única’”. Finestra d’oportunitat que, segons diuen, “de tenir èxit suposarà sense cap mena de dubte una marxa enrere en els drets del col·lectiu LGTBI”.


 

Els rebrots d’homofòbia que avui assenyalem són només una senyal. Mirar cap a un altre costat, minimitzar-los o fins i tot ‘blanquejar’ l’extrema dreta quan circumstancialment es posa del teu costat només ens pot portar mals”, diu el portal.

 

En aquest sentit, afegeixen, “són les forces polítiques, els mitjans de comunicació i personalitats que donen suport a les accions del govern espanyol, i especialment el propi govern, els que han de fer el major esforç”. I denuncien que en aquest moment no aprecien que tots ells “ho estiguin fent amb la rotunditat suficient”.
Comentaris
joan
I el sr Iceta que diu de tot aixo, els seus amics de la dreta extrema li acabaran aplican la llei franquista de vagos i maleantes.
inri
que comencin ja a condemnar EXPLICITAMENT qalsevol violència ultradreta retratats per sempre més visca la terra
Gai del Mont d'Allà
Iceta, que opines dels comentaris dels teus policies sobre "osito"?

envia el comentari