Denuncien un bar de Vielha per negar-se a atendre clients que parlin català o aranès

El denunciant assegura que l'establiment al·lega que "estamos en España y tenemos libertad de idiomas"

Un usuari de Twitter, Francesc Vila (@fandeNuriaFeliu), ha denunciat que un bar-restaurant de Vielha, anomenat Coto Marzo, "es nega a atendre els clients si parlen català o aranès". El mateix usuari explica que ha presentat denúncia contra aquesta discriminació i mostra la documentació on consta que l'establiment ha al·legat que "estamos en España y tenemos libertad de idiomas".

 Comentaris
Ramon
No hem de presenttar denúnces perquè l'aparell judiciak són ELLS. Hem d'actuar des de la militància en el consum. I ja hi veuríeu, si espavilarien! Collins si espavilarien aviat diguin el que diguin les sevesputes lleus de merda.
catala emprenyat
Si és a la inversa ràpidament un jutge dels espanyols et posa en problemes. On està ara el fiscal que afina o els jutges independents aquests que tan cacareja el PPSOE Fàstic de país. Està clar que fen ús del meu dret recomanare de no anar ni penso anar a lloc amb indivis¡dus d'aquesta calanya.
Jose antonio
Si deixa d'anar, es fa difusio del que a passat a tota la comarca i apa, el pacte de la fam. Putus espanyiolistes
Maria
Tan fàcil com difondre per les xarxes,nom i cognom del establiment,bar,Racistes i Xenòfobs,deixeu el nom ben clar,i que cap Català que se senti orgullós de ser-ho,els hi dongui benefici,que només hi vagin,els seus,que hagin de baixar persianes,això és el que BBC se ha de fer amb aquets'personatges'.Que se'n vagin al seu país,això és CATALUNYA,i es parla el Català,llengua BBC autòctona,malde ventre es hi faci!...Que se'n vagin,no ens humiliats més a case nostre,fins ben aquí em arribat.!...
Joanam
Estic d:acord que el pitjor mal és no consumir. El cap de setmana varem anar a jn rest de la platja de Bogatell. Em vaig dirigit en català o jn home em va contestar que no m:entenia grollerament, així que varem marxar a un altre què està ple i ens va atendre una jove educada i en català. Ja s'ho faran.
nil
A veure, un cambrer pot ser que hagi acabat d'arribar i no entengui l'idioma, però si es diu educadament tot es pot entendre...però si no és així llavors no es consumeix i ja està
Jordi
Recordeu el nom dels mals nascuts hamos d'aqueix bar per no anar. No cal dir res mes.
Carles
No nomes hem de deixar de consumir a casa d'aquesta gent. Proposo que qualsevol empresari catala que tingui espanyolitos, els foti al carrer i contracti catalans
caesar
existe un método muy antiguo , se llama BOICOT , empapelar el pueblo indicando claramente que establecimiento es y el motivo, y esperar . con la recaudación de sus acólitos no sobrevive , tiempo al tiempo.
Dardangan
I si els haguéssin parlat en francés com s'ho farien? Jo us diré: abaixant el bec i cantarellant en gavatxès sense cap problema. Quina covardia més "espanyola". No hi aneu més allí. Que aprenguen gavatxès i hi riurem del seu accent espardenyat.
kiko
S´ha de presentar denúncia i s´ha de deixar d´anar-hi, i si és coneix l´amo també deixar de parlar amb ell, s´han d´utilitzar totes les eines a l´abast contra aquells que discriminen, cap de les eines sobren.
Montserrat
Exactament difondre nom del bar i no s'hi va. Intento imaginar-me els anglesos insultant i pegant als escocesos perquè volen ser independents oi que és inversemblant? Mireu que és l' estat espanyol. Europa hauria d' expulsar Espanya de la comunitat europea.
Narrimades va montar un sacramental al poble del marit
perqué el menú no era en català.
Jordi Serra
Hola. Sóc l'autor de la denúncia (no el pobre Francesc Vila, que s'hablimitat a retuirar). Confirmo els termes de la notícia: s'ha presentat denúncia a Comerç perquè ens van obligar a parlar castellà si volíem dinar. El motiu: "Estamos en España". Escrit, signat i segellat pel restaurant.
Encima de bobito, ofendido.
¿Que denuncia vas a presentar?, acaso la respuesta no fué verdadera, y lo de racista y xenófobo, se lo explicas al prenda del Torra, y hay otra idiota de comentarista, que dice que se vayan a su país, esta ignorante no sabe que está en España.
Y recordad las consignas de estos miserables adoctrinados, sobre el boicot.
Boicot absoluto al bufón racista, étnicista y supremacista excluyente, Toni
Ramon
Tindríem cinema doblat o sotstitulat en català en poques setmanes. I qui diu cinema diu viatges organitzats, huies de museus, Sopars amb Estrelles que ara acaben sent Cenas con Estrellas, prospectes farmacèutics, vols sense haver de suportar les bèsties que tan bé va retratar el nostre president en l'interior. Si no normalitzem el català en les nostres vides és perquè no ens ho proposem. I és una llàstima, perqué ho tindriem per la mà per missa que digui la puta constitució espanyola de merda.
Ramon
18
Ramon
A la minima que ho detectessin espavilarien. Collons, si espavilarien, per no perdre un mercat tan delitós com el nostre. Per fills de puta que siguessin, ja veuries tu si espavilarien aviat.
vio
Per descomptat que ni hi anirem, pero tots els proveidors s'hurient de negar a servir productes. Opció 2, anari, i muntar un pollastre cada vegada fins a incomodar els clients.
Negoci?, no pas amb mi
Com bé diu en Joanam, no fem més el ploricó. Si no ens volen entendre en un lloc, doncs, amunt i ... porta!. Es va a un altre lloc i que s'entretinguin en ñolo mirant-se la gent com passeja pel carrer. Ara bé, el nom de l'antre ja fa sospitar allò que hi ha a dins, eh?.
Són maleducats
Jo ja fa anys que només vaig a establiments que m'atenguin en la llengua del nostre país. És d'una mala educació terrible estar de cara al públic i no saber català. Si no volen Catalunya, tampoc tindran els meus diners.
a l'Aran, en aranès
Maria, en el cas de l'Aran, han d'estar en condicions d'atendre, també, en aranès, que és la llengua pròpia d'aquell país. Els aranesos tenen el mateix dret a ser atesos en occità a casa seva, com tenim els catalans de ser-ne a casa nostra. Dit això, qui no parli la llengua del país per supremacisme o odi cap a aquest, no mereix el nostre respecte, ni mereix que en siguem clients.
Flipander
Llibertat d'elecció. Ells han escollit no atendre en català, perfecte. És públic qui són i on són. Ja sabem on no entrarem mai. Que corri el seu nom i la seva ubicació. Coto Marzo mai més, que es quedin amb els que volen ser atesos només en castellà, així ho han escollit.
vendetta
axins son els colonos de estat hispanic
Aureli 1
La feinada que estan fent els aranesos pel SEU. IDIOMAi resulta que tenen l'enemic a casa. En aquesta " tasca " demostren una clara aversió a l'idioma del país Molt ben fet de fer públic el seu nom de l'establiment i , si podeu donar-ne més dades , millor que millor , per a no posar-hi els peus.
ganxó
Amic Jordi Serra: I... t'hi vares quedar a dinar? Hagués estat millor ,si era necessari, passar gana aquell dia. A tots aquest engegant-los a P. pes C. i pacgta de la fan al canto. I no patim ja es guanyaran la vida a Ñ.
Quim pollastre
La que organitzeu per aquest tema. La llengua és viva i s'utilitza per entendre'ns. No comprenc tantes raons de polèmica. Als avions que pateixen de Catalunya tampoc ens informen en català. Un gerdarme a la frontera francesa va dir-me després que jo em dirigis a ell en català: " français o anglès. A tot arreu hi ha gent polèmica però no se li ha de donar tanta canxa, ni tanta importància.
Ovidj
... em sembla molt be denunciar-ho, pero aixó no es tot, lo mes sencill i fácil es publicar el nom i l¡adreça del establiment i deixar d¡anar-hi. Que sols hi vagin aquells que volen esser atesos en l'idioma "del imperio"...
Pep de la Vila
@ a quin pollastre , sembles molt viatjat noi, jo no en doc tant però, quan la cosa comença amb “ estamos en España” , ja hi som . Em ve al cap allò de “hable en cristiano,,,,” que , suposadament, deus defensar també Saps que et dic ? Estem ben arreglats amb personatges com tu .Si un poble no defensa la seva llengua....malament rai
Nati
L'endemà havia d'haver estat tancat, falta d'higiene, soroll, segur que no compleix.
MBV
Ja fa dies que estic voleiant per la V.d'Aran..amb el "llaç groc i xapa llibertat presos polítics", de moment ningú m'ha dit rés. LLIBERTAT !!
Víctor
Probablemente lo que ha sucedido es que el cliente ha exigido que le hablasen en catalán, los camareros desconocen el idioma y el cliente se ha cabreado. Pues nada, peor para él
ANTON
Mi apoyo total a Coto Marzo. Solo hay que entrar en google y buscar el nombre del personaje que hace la denuncia "buen curriculum vitae". el personaje en cuestion es JORDI SERRA MASSANSALVADOR. Aran de toti
Jon
Una vez más os vuelven a engañar manipulando la noticia. En ese bar, ningún empleado sabía hablar catalán y se pidió en reitaradas ocasiones al cliente hablar castellano o inglés. Nadie tiene la obligación de saber catalán en España. Sigan dejando el odio fluir palurdos...
Continuem amb el procés cap a la independència de Catalunya!!!
La llengua de Catalunya és el català. També es parla espanyol. Intolerable que no t'entenguin amb la teva llengua. Ja no dic que la parlin. Continuem amb el procés cap a la independència de Catalunya!!!
Carles
Entre les patades al diccionari i la ràbia que es respira en els comentaris el que més gràcia m'ha fet ha estat el que ha dit de acomiadar a tots els "espanyolitos" de les empreses. Un clar signe del tipus de personatge que hem d'aguantar per aquí.

envia el comentari