El consum diari de tres tasses de cafè podrien tenir beneficis per a la salut

Encara que massa cafè durant l'embaràs no és bo, els bevedors de cafè habituals, tenen un menor risc de patir malalties hepà tiques
Encara que massa cafè durant l'embaràs no és bo, els bevedors de cafè habituals, tenen un menor risc de patir malalties hepàtiques | Athena Lam (Unsplash)

El consum moderat de cafè és segur, i, beure entre 3 i 4 tasses diàriament, pot tenir beneficis per a la salut. Els investigadors de la Universitat de Southampton mantenen en un estudi sobre l'impacte del cafè en el cos humà i analitzant més de 200 estudis sobre diversos aspectes del cafè.

  

    

  

Tal com afirma l'estudi, encara que massa cafè durant l'embaràs no és bo, els bevedors de cafè habituals no tenen tantes malalties hepàtiques i alguns càncers. Les persones que consumeixen cafè moderadament també tenen un menor risc de morir d'un accident vascular cerebral, encara que els investigadors no van poder provar que el cafè fos la causa.


 

 

  

L'estudi també apunta que els bevedors del cafè poden viure més temps. En comparació amb els no consumidors de cafè, els que van beure tres tasses de cafè al dia van tenir menys risc de tenir problemes cardíacs. Tot i això, els beneficis més destacats lligats al consum del cafè consum de cafè fan rebaixar la incidència de malalties hepàtiques.

   

  

  

"Hi ha un equilibri de riscos a la vida, i els beneficis del consum moderat de cafè semblen superar els riscos", apunta Paul Roderick, professor de la facultat de medicina de la Universitat de Southampton i coautor de l'estudi.