El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Concepció de Barcelona, la Masuca d’Igualada i el Municipal de Tortosa, a ‘Gent de Mercats’
  • CA

El segon capítol de ‘Gent de Mercats‘ s’emetrà aquest dimarts a les 22:55 a TV3 i aquest episodi comptarà amb gent del Mercat de la Concepció de Barcelona, el Mercat Municipal de la Masuca d’Igualada i el Mercat Municipal de Tortosa. El programa s’endinsa en mercats municipals de Catalunya per conèixer les persones que hi fan vida.

Al Mercat de la Concepció hi apareixerà l’Àngels Fisas, una paradista de fruites i hortalisses amb els camps al Baix Llobregat que agrairia que els dies tinguessin 25 hores. El programa la seguirà tot un dia per veure-la compartir les feines del camp amb el seu fill i soci, el Lluís, un pagès que cultiva una trentena de varietats de tomàquets i no n’ha tastat mai ni un.

 

Al Mercat de la Masuca d’Igualada es coneixeran les tres generacions de les Esquius i a una altra emprenedora incansable, l’Olga Rovira, creadora del “sushi català”. Sense moure’s de la Masuca es prepararà una truita amb plantes “oblidades”; herbes silvestres recuperades per a la cuina per un grup de joves molt actiu, els de l’Eixarcolant.

Pel riu s’arribarà a Tortosa, on el mercat, un temple construït a finals del segle XIX, és tota una font de vivències, com les que expliquen la Carmencín, la Pepita o el Manolo, exparadistes, o la Carme Loras i el Jordi Sorolla, bacallaners en actiu. S’anirà fins a la Serra del Cardó i del Boix a conèixer els últims pastors de cabres d’aquells paratges, que són els pares del carnisser Julián Montero, i comprovarem com el Mercat de Tortosa segueix sent un centre de reunió i una galeria dels productes singulars de les Terres de l’Ebre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa