Brussel·les destina 25,6 milions d’euros a Espanya perquè millori la recepció d’immigrants

Segons l'Organització Internacional de les Migracions han arribat a Espanya més de 17.500 immigrants en situació irregular des de principis del 2018

 

Brussel·les ha assignat a Espanya un ajut de 25,6 milions d’euros per “millorar” la capacitat de recepció d’arribades d’immigrants. Així ho ha anunciat aquest dilluns la Comissió Europea, que argumenta que l’ajut addicional és per donar suport a l’Estat a respondre als “desafiaments migratoris”. Dels 25,6 milions totals, la major part -24,8 milions d’euros- s’han adjudicat a la Secretaria d’Ocupació i Seguretat Social i la Creu Roja Espanyola per a un projecte destinat a proporcionar assistència sanitària, alimentària i refugi als immigrants que arriben a la costa sud d’Espanya i a Ceuta i Melilla. Els 720.000 euros restants, per al Ministeri de l’Interior espanyol, són perquè el govern millori la qualitat de les instal·lacions de retorn i la infraestructura de les transferències. “Espanya ha vist augmentar les xifres d’arribada durant l’últim any i hem d’intensificar el nostre suport per ajudar a gestionar les xifres i el retorn d’aquells que no tenen dret a quedar-s’hi”, ha expressat el comissari europeu d’Immigració, Afers Interiors i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos.

 

Des de principis del 2018 fins al 27 de juny (últimes dades disponibles) han arribat a Espanya més de 17.500 immigrants en situació irregular -la majoria d’ells, prop de 15.000, per mar-, segons dades de l’Organització Internacional de les Migracions (OIM). Només en les dues últimes setmanes 5.516 persones han arribat a territori espanyol mentre que poc més d’un miler ho han fet a Grècia i a Itàlia, respectivament.

El finançament d’emergència concedit arriba als 692 milions d’euros destinats a Espanya per a la gestió de la migració, la frontera i la seguretat en els programes nacionals per al període 2014-2020. L’executiu comunitari també ha anunciat aquest dilluns l’ajut de 20 milions d’euros per a l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) per millorar les condicions d’acolliment a Grècia, i especialment, a l’illa de Lesbos. Els diners s’utilitzaran per ajudar a gestionar les instal·lacions de recepció a l’illa, donar suport als projectes comunitaris locals i proporcionar més allotjaments d’emergència.

Nou comentari