El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ángel Hernández, l’home que va ajudar a morir la dona malalta, elogia el Parlament

Ángel Hernández, l’home que va ajudar la seva dona, María José Carrasco, a morir després de 30 anys patint d’esclerosi múltiple, ha visitat aquest dimecres el Parlament de Catalunya on ha agraït el suport de tots els grups parlamentaris i subgrups, excepte el PP, a agilitzar la despenalització de l’eutanàsia a l’Estat espanyol. La cambra catalana ha tornat a demanar al Congrés dels Diputats que es debati la llei per tal de poder avançar en la despenalització.

“Estic molt agraït per aquesta iniciativa del Parlament, trobo que teniu un Parlament que va molt ràpid”, ha dit Hernández en declaracions a la premsa. El marit de Carrasco ha comparegut al costat de la presidenta de l’associació Dret a morir dignament, Isabel Alonso, que aquest matí ha celebrat en el mateix Parlament una jornada sobre la “necessitat inajornable” de disposar d’una llei sobre l’eutanàsia.

Alonso ha recordat que la votació per enviar de nou al Congrés la demanda de debat sobre la despenalització de l’eutanàsia va acabar al Parlament la setmana passada amb 124 vots a favor, 4 en contra i dues abstencions. Uns resultats que suposen el 92% dels diputats, ha apuntat Alonso.

La millor llei possible és urgent

Les conclusions de la jornada d’aquest matí són que cal “seguir treballant” per aconseguir “la millor llei d’eutanàsia el més aviat possible”. Es tracta d’un assumpte, ha afegit, que afecta la llibertat de les persones “a posar fi al patiment” que causen algunes malalties. “És un dret humà, ens sembla inhumà mantenir aquesta situació que obliga a la clandestinitat i que afegeix patiment”, ha lamentat Alonso.

Hernández i Alonso a la roda de premsa al Parlament (ACN)

Hernández i Alonso a la roda de premsa al Parlament (ACN)

El cas d’Ángel Hernández, que ara està en espera de judici, ha estat un reactiu per començar a moure coses. “La nostra acció ha descol·locat les neurones a la gent que nega que existeix aquest problema, haver-ho presentat de forma tant descarnada ha servit per fer-los callar”, ha explicat l’home. Hernández va gravar en vídeo el moment en què ajudava la dona a morir, amb el seu consentiment.

Tant Hernández com Alonso s’han mostrat convençuts que en el marc d’aquesta legislatura es podrà resoldre la qüestió, tenint en compte que la composició de la Mesa del Congrés és ara més favorable a aquesta sensibilitat.

La secció catalana de l’entitat Dret a morir dignament rep 700 consultes anualment, de les quals un 10% tenen a veure amb persones que “estan en situació terrible” i volen informació sobre “com es poden apropar de forma segura a una mort que per a ells és ja una necessitat”, ha assegurat Alonso.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa