Activat el Pla INUNCAT per pluges intenses al litoral i prelitoral central

Avisen que les precipitacions podrien complicar la mobilitat a l'àrea metropolitana de Barcelona

Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla INUNCAT per pluges intenses al litoral i prelitoral central a partir d’aquest diumenge a la nit, i avisen que s’allargaran fins el dilluns al matí. Es preveu la possibilitat de superar el llindar de 20 l/m2 en 30 minuts a tot el litoral i prelitoral central. També alerten que les precipitacions podrien provocar incidències i complicar la mobilitat, especialment a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Les comarques amb major grau de probabilitat d’afectació segons l’avís són el Baix Penedès, l’Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme, tot i que amb menor probabilitat l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) afecta també zones de Tarragona, de la Catalunya Central i de Girona, afectant les comarques del Baix Camp, el Tarragonès, l’Alt Camp, la Conca de Barberà, l’Anoia, la Segarra, el Solsonès, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i la Selva.

Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada, així com evitar aparcar cotxes en zones inundables o torrents secs.

Nou comentari