5 motius per fer servir copes menstruals

"Les copes menstruals han revolucionat la manera en què vivim la menstruació"

Les copes menstruals són un producte del qual segur que n'hem sentit a parlar: es tracta d'una copa fabricada en silicona mèdica que es col·loca a la vagina i recull la menstruació. Tot i així, sembla la opció més hippy i moltes dones no s'atreveixen a donar-li una oportunitat. Doncs bé: el que és veritat és que les copes menstruals han revolucionat la manera en què vivim la menstruació i s'estan obrint pas i guanyant popularitat a mesura que passa el temps. Jo mateixa he decidir donar el pas i he provat la copa menstrual per primer cop. La experiència ha estat tan positiva que he pensat en explicar-vos tots els seus beneficis en forma de llista.

1. Higiene per sobre de tot
El fet de portar una compresa amb la teva menstruació en contacte amb la vulva no deu ser gaire higiènic. Si fas servir la copa, la teva menstruació en cap moment estarà en contacte directe amb el teu cos. És més neta i evita infeccions fúngiques o uretritis.

2. La teva butxaca t'ho agrairà
El preu d'una copa menstrual es troba entre 15 i 30 euros. Pensa que un paquet de unes quinze compreses ja costa 4 euros... i només et serveix per a un cicle! La copa és reutilitzable i pots fer-la servir durant anys. Per canviar-la, l'has de buidar i netejar amb aigua i sabó neutre. Un cop acabat el cicle, només l'has d'esterilitzar i ja està preparada pel pròxim ús.

3. Millora les relacions sexuals
Hi ha persones que no mantenen relacions sexuals durant la menstruació, i d'altres que sí. Pel primer cas, la copa és ideal, perquè al portar-la posada es pot tenir sexe, tot i que sense penetració. No taca i sembla que no hi hagi menstruació. Hi ha moltes maneres de mantenir relacions sexuals: estimulació externa, sexe oral... hi ha vida més enllà de la penetració!

4. Fa mes còmoda la teva menstruació
Si fas servir compreses o tampons has de tenir cura de canviar-los cada determinat temps. La copa menstrual està disponible en diferents mides i s'adapta al teu cos i a la teva quantitat de menstruació. Pots portar-la posada fins a 12 hores, depenent de la quantitat de la teva menstruació. Durant aquest temps, no notaràs que la portes posada.

5. Participes en l'ecologisme
Mai has pensat on van totes les compreses i tampons que fas servir? Per fer-nos una idea: una compresa tarda milions d'anys en desaparèixer de la natura. Fes un càlcul ràpid de quantes en fas servir en cada cicle, al llarg de l'any, en tota la teva vida... és moltíssim! La copa menstrual et durarà molts anys i ajudarà el medi ambient.

Si aquestes 5 raons t'han convençut, et recomano que facis servir una copa menstrual. Utilitzar-la és molt senzill, però cal aprendre: primer, has de mullar-la per que entri millor (si costa, pots fer servir una mica de lubricant); segon, la doblegues dos cops; tercer, la introdueixes a la teva vagina, cap al final. Un cop inserida, la copa s'obrirà i començarà a recollir la teva menstruació.

He fet l'experiment i he provat diferents copes. Les meves preferides són Iriscup d'Irisana per la qualitat i el bon funcionament i Ève de Femintimate per la relació qualitat-preu.

Comentaris

envia el comentari