El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
5 maneres de refredar casa teva sense aire condicionat
  • CA

 

Amb les altes temperatures de l’estiu, sembla inviable evitar passar calor a casa si no es té aire condicionat. Però és possible. Hi ha set senzills trucs que t’ajudaran a refrescar la casa si no disposes d’aire condicionat.

 

Abaixa persianes i tanca les cortines.

Després de ventilar la casa durant la nit, a primera hora del matí abaixa les persianes i tanca les cortines. Així evitaràs que pugi la temperatura dins de casa a les hores de més calor.

 

Tria bé els teixits.

Mira que el teixit de la roba de llar sigui lleuger i amb tons clars. No només les cortines, sinó també llençols, cobrellits o fundes de sofà.

Crear corrents d’aire naturals.

Hem d’obrir del tot les finestres que donen directament al carrer, i menys les que donen a patis interiors. Així aconseguim que es generin corrents d’aire naturals en l’habitatge, en entrar per una finestra i sortir per un altre.

 

Ventilador i gel.

És un truc infal·lible: un ventilador, gel i sal és un bon substitut casolà de l’aire condicionat tradicional. S’ha de posar un bol de metall amb gel i sal davant del ventilador, dirigint l’aire cap a l’interior de l’habitatge.

 

Evita encendre els electrodomèstics.

Els electrodomèstics són font de calor, i escalfen l’ambient. Hi ha que són prescindibles, com el rentaplats o la planxa, en les hores centrals del dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa