El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
5 consells per una Internet segura
  • CA

 

De la mateixa manera que és important està informat de les últimes novetats tecnològiques, és important que estiguem informats sobre els riscos que suposa utilitzar els dispositius sense precaucions.

 

Una bona educació, i seguir una sèrie de consells, és el primer pas per fer front als perills que hi ha a la xarxa. Amb aquesta finalitat, l’OCU et facilita alguns consells perquè visquis una Internet 100% segura:

 

Bloqueja els dispositius i tanca els comptes.

Mai deixis els dispositius electrònics en llos públics i sense vigilància. Bloqueja’ls sempre, i utilitza contrasenyes segures. A més, pensa de tancar sessió de les xarxes socials o correus electrònics quan treballis amb dispositius que no són teus.

 

Instal·la un antivirus apropiat.

Instal·la’l a tots els dispositius electrònics per protegir-te d’atacs i amenaces. N’hi ha que són gratuïts.

 

Tapa les càmeres.

Pràcticament tots els dispositius tecnològics tenen càmera, així que tapa-les amb un adhesiu per evitar que un software malintencionat pugui gravar-te o fotografiar-te sense que ho sàpigues.

 

Protegeix la teva imatge personal i la teva intimitat.

No pugis a les xarxes socials fotos o vídeos que reflecteixin situacions ridícules. Encara que en aquell moment puguin semblar divertides, en algun moment es poden tornar en contra teva. A més, no oblidis revisar la configuració de seguretat perquè solament les persones en les quals confies puguin veure les teves actualitzacions. I mai envies fotos teves o dels teus amics a desconeguts.

 

Educació i respecte.

No faltis el respecte als altres aprofitant l’anonimat. I no permetis que t’insultin o t’humilien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa