3.055 persones viuen al carrer a Barcelona

956 persones dormen a l'intempèrie Barcelona i 2.099 allotjades en equipaments municipals o de les entitats
El Corte Inglés de la plaça de Catalunya de Barcelona
El Corte Inglés de la plaça de Catalunya de Barcelona | Cedida

El recompte de persones sensellar que s'ha fet aquesta matinada de dijous a Barcelona ha visualitzat 956 persones que dormen al carrer i 2.099 allotjades en equipaments municipals o de les diverses entitats socials. En total, 3.055 persones sensellar a la capital catalana segons aquesta "foto fixa" que busca fer el recompte, segons destaquen els organitzadors de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), amb l'objectiu de mostrar una realitat moltes vegades invisibilitzada, i estigmatitzada, i sensibilitzar la ciutadania. L'any passat, es van comptar 1.026 persones que dormien al carrer i 2.006 en recursos residencials de la XAPSLL o equipaments municipals. Eren 3.032 les persones en una situació de sensellarisme a la ciutat. El recompte ha convocat 925 voluntaris que, organitzats en 287 grups, han recorregut els carrers de la ciutat.


  

el nombre de persones que dormen al carrer ha baixat lleugerament respecte a l'any passat

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, ha reconegut que la "pressió a la porta dels equipaments" feia pensar que el nombre de persones sensellar "creixeria més del que la foto ens indica". Ortiz ha assenyalat que l'augment de persones ateses en els recursos municipals o de les entitats es pot atribuir en part al major nombre de professionals que treballen al carrer per aconseguir crear un vincle amb els equipaments. 

 

El nombre de persones que dormen al carrer a Barcelona, que s'han comptat en els diversos recomptes, ha passat de 658 el 2008 a 956 aquest any, un 45,3% més


 

Les persones que viuen en assentaments a la ciutat de Barcelona s'ha elevat a 536 durant el primer trimestre del 2018, mentre que el 2017 va tancar amb una mitjana de 444. Ortiz ha diferenciat les dinàmiques de les persones que viuen en assentaments a les que dormen al carrer, si be ha assenyalat que el problema estructural d'accés a l'habitatge és a darrere d'aquestes dues realitats. 
Comentaris
Menys pobres i mes pantalles
Que se'n vagin a veure la seleccion a les pantalles de la Putau, que per aixo si que hi ha pasta.
666
Visca la PP Colau ! VIsca ... els Comuns ! Oi, X. Domenechhhhhh ?
EldeGràcia
Quants d'aquests són estrangers?

envia el comentari