Una “calçotada” celebrada a la capital xinesa va permetre als assistents gaudir d’una experiència culinària única amb calçots amb salsa romesco, llonganissa artesanal i la tradicional crema catalana.
L’objectiu va ser donar a conèixer la cuina catalana i la seva riquesa gastronòmica, mostrant com aquests sabors poden seduir paladars a qualsevol lloc del món.
Catalunya porta els seus sabors a Pequín
Durant diversos dies, Pequín es va omplir d’aromes mediterranis amb activitats com jornades de degustació, tallers de cuina i presentacions de productes típics. Diversos cuiners i productors catalans hi van participar per compartir les seves receptes i tècniques tradicionals amb el públic xinès, despertant curiositat i interès per la cuina catalana.
L’experiència culinària: calçots, llonganissa i crema catalana
Els calçots van ser els grans protagonistes: cebes tendres cuinades a la brasa i servides amb salsa romesco. La manera de menjar-los, amb les mans i banyats a la salsa, va sorprendre i divertir els assistents.
També es van poder tastar llonganisses i embotits catalans, preparats de manera artesanal, i com a colofó, la crema catalana amb el seu característic caramel cruixent, que va captivar els comensals.
Els tallers van permetre veure en directe com es cuinen els calçots i es prepara la salsa, apropant als participants una part de la cultura festiva i gastronòmica del territori.
Sabors que connecten cultures
Aquesta trobada culinària no només va ser un espai de degustació, sinó un punt de trobada entre cultures. La cuina catalana, amb la seva combinació de productes frescos i receptes tradicionals, va trobar un públic interessat en descobrir noves experiències gastronòmiques.
Especialistes del sector alimentari assenyalen que l’atractiu dels sabors mediterranis pot obrir noves oportunitats per a productors i restauradors catalans a l’Àsia, on creix la demanda de cuina europea i saludable.
Mirant cap al futur
Es preveu que activitats similars continuïn en altres ciutats asiàtiques i d’arreu del món per continuar mostrant la diversitat i qualitat de la gastronomia catalana. Més enllà de la promoció comercial, aquests esdeveniments busquen crear vincles culturals i apropar els sabors del Mediterrani a nous públics.
Un pont de sabors entre Catalunya i la Xina
La calçotada de Pequín ha estat molt més que un àpat: ha estat un pont gastronòmic que ha unit tradicions i sabors. Entre l’aroma fumat dels calçots i la dolçor de la crema catalana, els assistents van poder viatjar a Catalunya sense sortir de la Xina.
Creus que la cuina catalana guanyarà més presència al mercat asiàtic? Comparteix aquesta notícia i participa en la conversa sobre com la gastronomia pot unir cultures i obrir nous camins per a la cuina mediterrània.