Amb taronja o llimona?

A l'hora de preparar un vermut, potser hem de prendre la decisió d'afegir-hi una pela de llimona o una rodanxa de taronja. I doncs, què és millor? Es fa difícil de dir, de fet la resposta a aquesta qüestió varia depenent dels gustos personals de qui se'l beu. 

Molts reusencs diuen que el vermut se serveix amb un tros de llimona, tot i que ara en la majoria de bars i restaurants es porta més servir-lo amb una rodanxa de taronja.

Els entesos expliquen que depèn de la combinació d'herbes que s'utilitzen per a elaborar-lo, i que de vegades, hi anirà millor la llimona i d'altres, la taronja. També es pot triar un tall de pomelo, de llima, unes fulles de menta o ingredients més afins als paladars nòrdics, com el cogombre o les tàperes. Altres diuen que depèn del color, de si és blanc, rosat o negre. La llimona s'aconsella per als blancs i la taronja, per als altres dos.

No en traurem aigua clara però, de fet, potser tampoc cal. El que importa és que el contrast del cítric ens realça el conjunt aromàtic del vermut, així que no cal capficar-se amb el que hi posem. L'aperitiu cal gaudir-lo tal com vingui més de gust. 
Comentaris

envia el comentari