24 d'abril, la Grossa dels Vermuts

Dels molts moments "de fer el vermut" que ens esperen aquest 2015, n'hi ha un que destacarà per sobre de tots els altres: la cita del proper 24 d'abril a Reus, quan celebrarem "la Grossa dels Vermuts" o el que és el mateix, la primera edició dels Premis Vinari dels Vermuts Catalans. De fet, fa pocs dies s'han obert les inscripcions d'aquest certamen que vol reunir tot el sector dels vermuts i en el qual un jurat professional valorarà a cegues totes les referències que s'hi presentin. 

Parlar de vermut ens porta a pensar en Reus. Capital des de fa segles d'elaboracions i marques de vermut que han fet història internacionalment, la ciutat s'ha convertit en la meca per a tot apassionat de l'aperitiu. Per això, no hi podia haver millor amfitriona per a la competició que aquesta ciutat que ens dóna suport i que ens apropa una mica més a la tradició i al producte a través de jornades gastronòmiques temàtiques, concerts amb aperitiu i el recentment estrenat Museu del Vermut.

Comptem amb la tradició, però també amb la innovació. Amb nous instruments com el concurs i aquest portal web per difondre'ls, volem defensar el sector, aportar valor i posicionar el vermut català en el lloc que es mereix perquè els elaboradors el presentin amb orgull. 

Volem prendre consciència de quins són els nostres productes i de l'esforç dels cellers per elaborar-los. Conèixer la importància del vermut que des de segles ha estat un dels motors econòmics del nostre país. I si aconseguim que a la majoria de bars i restaurants també hi puguem trobar una bona oferta de vermuts del país, n'haurem fet una de grossa.

Salut i vermut!
Comentaris

envia el comentari