El «renaixement» del vermut

Compartir-lo amb tapes o acompanyat de cítrics, ginebra, cervesa o bíter en fa una experiència més global i abellidora

A Barcelona, Montana Perucchi ha portat la innovació fins al tap. L'enòleg Carles Freixa recorda que fa 12 anys van canviar la imatge de l’ampolla de vermut Reserva i van decidir emprar taps de fusta: “És suro de Palafrugell i el capçal del tap és fusta de faig d’Olot, a diferència del tap de rosca garanteix l’oxigenació i la reducció del vermut”, sentencia. Una millor conservació que demostra el respecte i la cura que manifesta l’empresa per una beguda que ha donat nom a la casa. En Carles es lamenta no obstant del cost que té la consumició i de la baixada de consum dels darrers anys: "A Catalunya es cobra massa car. Avui en dia, si vas al bar, fer el vermut amb una tapa té un cost elevat i la gent ha deixat de fer-ho. El preu del cost del vermut no és car. No obstant darrerament s’ha tornat a reactivar la moda de fer el vermut perquè qui el tasta té sempre una sorpresa en positiu”. L’enòleg de Perucchi reconeix que en més d’algun tast ha sentit dir: "Però si és com el vermut d’abans, amb solera, notes d’envelliment, un vermut reserva!".


  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  




Comentaris

envia el comentari