La Peluda 2017, deliciosa interpretació de la garnatxa peluda

La Peluda és un vi on els seus autors han aconseguit interpretar de manera magistral una garnatxa peluda de vinyes molt velles

La Peluda 2017

La Peluda 2017

100% garnatxa peluda

12 mesos de criança en inox amb les seves lies

Celler Comunica (DO Montsant)

Preu aprox.: 19,25 euros

Tel.: 600 753 840

Mail: [email protected]

Web: http://cellercomunica.com/

En Pep Aguilar i en Patri Morillo són dos enòlegs inquiets, inconformistes, apassionats i amb molt de talent, que després de molts anys treballant com assessors de diferents cellers, l’any 2012 van decidir crear el seu propi projecte, el celler Comunica, ubicat al terme municipal de Falset i dins de la DO Montsant.

Un dels vins més singulars que elaboren en el seu projecte és La Peluda. Un vi monovarietal elaborat amb garnatxa peluda de vinyes molt velles, de més de 80 anys, plantades a la seva finca Mas d’en Cosme, sobre un sòl argilo-calcaris, d’arena granítica i pissarra. La Peluda és un vi que un cop fermentat rep una criança de 12 mesos en dipòsits d’acer inoxidable en contacte amb les seves lies. En fan una producció al voltant de 1.200 ampolles.

Presenta un color grana amb ribet robí i reflexes violacis. De capa mitja alta. Net i brillant. Forma una llàgrima densa i abundant d’evolució lenta.

En nas és intens i molt expressiu. Tot un festival de fruites vermelles i del bosc fresques, cireres, maduixes de bosc, groselles, gerds, mores, nabius, acompanyades de notes florals sobre un fons balsàmic, amb aromes suaus de sotabosc.

En boca té una entrada potent i voluminosa. Una acidesa viva que de ben segur li donarà una llarga vida, li aporta frescor i fa de conductora de les aromes afruitades cap a un final llarg i lleugerament dolcenc, en un pas de boca ampli i sedós on hi trobem un taní present però ben polit. És un vi elegant i molt llaminer.

La Peluda és un vi que pel seu perfil organolèptic, fresc i afruitat per una banda, però amb cos i estructura per una altra banda el fan idoni per acompanyar plats on les aus en són les protagonistes. Un confit d’ànec ben torrat al forn, un magret d’ànec acompanyat d’un salsa de fruites vermelles, un colomí rostit amb la seva sang, un faisà farcit de becada, una pularda farcida de tòfona,....

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre els vins catalans? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Comentaris

envia el comentari