Montesquius 1918 Gran Reserva Brut Nature Rosat 2009, un rosat d'or

Aquest cava rosat de 103 mesos de criança va ser el guanyador absolut dels Barcelona Rosé International Bubbles Awards
Montesquius 1918 Brut Nature Gran Reserva Rosat 2009

Cava Montesquius 1918 Gran Reserva Brut Nature Rosat 2009

74% Monastrell, 19% Pinot Noir, 7% Trepat

103 mesos de criança

Celler Most Doré (DO CAVA)

Preu aprox.: 23 euros

Tel.: 902 1918 00

Mail: [email protected]

Web: https://montesquius.com/ca/

 

Quan pensem en caves de molta llarga criança no és habitual pensar en caves rosats. I si fem pensament d’ells, de ben segur que no ho fem en termes de criances de més de 10 anys. Els caves rosats s’associen habitualment a caves joves i de tipus brut. Pocs cellers elaboren caves rosats de tipus brut nature i menys encara gran reserva.

 

El concurs Barcelona Rosé International Bubbles Awards el va guanyar de manera aclaparadora un cava rosat brut nature, amb un sucres residuals per sota d’1 gr/l i amb una criança de 103 mesos, l’antítesi del que és pràctica habitual en els escumosos rosats. D’aquest cava també crida l’atenció el seu cupatge, majoritàriament de monastrell, amb un 19% de pinot noir i un 7% de trepat. Aquest cava és el Montesquius 1918 Gran Reserva Brut Nature Rosat 2009 del celler Most Doré de Sant Sadurní d’Anoia.

 

Servit a la copa presenta color gerd, amb reflexos vermellosos, molt allunyat de la moda del colors rosats pàl·lids vinguda de la Provença. Net i brillant. Carbònic efímer de bombolla minúscula que forma una bona corona.

 

En nas és una delícia, sedueix amb la força de la fruita i amb la serenor de la criança. Intens i complex, a les notes típiques de la llarga criança, de llevats, brioxeria, sucre lleugerament caramel·litzat, s’hi afegeixen notes de confitura de cirera, de gerds i maduixes confitades acompanyades d’algunes aromes d’espècies i uns tocs balsàmics anisats subtils.

 

En boca té una entrada ample i voluminosa. El seu carbònic fonedís al contacte amb la llengua li aporta un tacte cremós que li dona densitat. Conserva una increïble acidesa que li atorga frescor i fa de fil conductor en un pas de boca sensacional on expressa tota la complexitat d’aromes i sabors, sobretot de les intenses notes de fruites vermelles madures i confitades combinades amb totes les notes complexes de la llarga criança creant un conjunt elegant i molt llaminer amb un final llarg i sec.

 

Complex i madur es pot assaborir tot sol, però també és un cava de caràcter gastronòmic i versàtil a la vegada. Com aperitiu posarà el llistó molt alt a tot el que vingui darrera, però farà les delícies dels convidats. Magnífic acompanyant de la cuina asiàtica i de contrastos, es combina de meravella amb les espècies més delicades. Tocarem el cel amb una llagosta cuinada a l’estil Formentera.