Argila rosé, bombolles amb glamour

Un escumós de passarel.la vermella, idoni pels esdeveniments socials

Argila Rosé

Argila Rosé Brut Nature Reserva 2013

100% sumoll

Celler Mas Bertran (DO Penedès)

Preu aprox.: 19,25 euros

Etiquetat en català

Tel.: 938 99 08 59

Mail: [email protected]

Web:  https://masbertran.com/

L’Argila Rosé és un dels vins escumosos amb més glamur. La seva cuidada imatge, amb una ampolla elegant, una etiqueta minimalista i la tria dels colors negre, argent i malva, el converteixen en objecte de desig. És un escumós de passarel.la vermella.

  

Aquest escumós Clàssic Penedès, l’elabora el celler Mas Bertran de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès) a partir d’unes vinyes de sumoll plantades al Penedès ara fa uns 70 anys. És un escumós amb una criança mínima de 18 mesos amb les seves mares i no se li afegeix cap licor d’expedició.

Presenta un color rosat suau que defuig les típiques tonalitats provençals per agafar una tonalitat salmonada força més nostrada y unes bombolles petites i juganeres. 

  

En nas és intens i generós en aromes de fruites vermelles: groselles, gerds, maduixes,... També hi trobem aromes cítriques d’aranja, notes anisades, de llevats y records de sotabosc mediterrani.

En boca té una bona entrada, força ample i marcada pel seu carbònic de caràcter fonedís que li proporciona un tacte cremós. Una excel·lent acidesa, justa i equilibrada, li dona frescor, el fa llaminer i serveix de fil conductor del conjunt aromàtic en un pas de boca marcat pel seu caràcter afruitat i els records de sotabosc mediterrani. Final lleugerament sec i amargós que reivindica el seu caràcter brut nature, i el diferencia de la majoria d'escumosos rosats. Tot plegat el fa un escumós molt elegant i amb molta personalitat.

Escumós de gran versatilitat, ideal per prendre'l  sol com aperitiu, com a copa de mitja tarda o com a copa d'esdeveniment social. Gastronòmicament m’encanta per acompanyar plats de cuina oriental per la seva magnífica relació amb les espècies i els picants, però també combina molt bé amb carpaccios i tàrtars de peixos o amb arrossos i plats de pasta.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre els vins catalans? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Comentaris

envia el comentari