Quan escollir es fa difícil

"És el moment de reivindicar i enaltir tots els vins escumosos que s’elaboren a casa nostra i que són especialment idonis per celebracions com la Revetlla de Sant Joan"

Tot i que el solstici d’estiu d’enguany es va produir el passat dissabte dia 20 de juny a les 21:44 hores, la celebració popular d’aquest fenomen es fa per la revetlla de Sant Joan, que és quan de manera simbòlica i popular comença  l’estiu.

 

La revetlla de Sant Joan és una nit màgica marcada sobretot pel foc. Totes les celebracions tenen el foc com a element característic i tothom s’aplega al voltant d’una foguera per gaudir de la tradició gastronòmica d’aquesta ocasió, la coca de Sant Joan que pot ser la tradicional feta a base de pa de pessic i fruita confitada o bé de crema, de llardons, de pinyons, de recapte i de moltes altres menes.

 

La revetlla d’enguany serà molt especial per tothom perquè d’alguna manera serà la primera gran festa popular que es podrà celebrar després del confinament i de les restriccions que hem patit amb motiu de la pandèmia del Covid-19.

 

El més habitual en aquestes ocasions és que hagués fet un article recomanant alguns vins per acompanyar la coca de Sant Joan i per celebrar la revetlla seguint un o altre. criteri. Però donada la situació en que estem m’ha semblat més oportú no recomanar cap marca o elaborador en particular sinó fer una crida a que celebrem aquesta revetlla amb escumosos catalans. No volia deixar a ningú fora de la llista, tots els elaboradors es mereixen ser-hi!

 

És el moment de reivindicar i enaltir tots els vins escumosos que s’elaboren a casa nostra i que són especialment idonis per celebracions com la Revetlla de Sant Joan perquè són una beguda fresca i efervescent que ens ajuda a fer passar la calor, perquè combinen perfectament amb tota mena de coques de Sant Joan, perquè les bombolles sempre són símbol de glamur i de celebració, perquè on hi ha bombolles hi ha alegria.

 

Trieu l’escumós que més us agradi, un cava, un Clàssic Penedès, un Corpinnat, un escumós de segona fermentació adscrit a una de les nostres denominacions d’origen o sense estar adscrit a cap denominació d’origen, un escumós elaborat pel mètode ancestral.... un escumós blanc, rosat,... brut nature, brut, extra brut, semi-sec, dolç,.... jove, de reserva, de gran reserva, de molt llarga criança,.... el que vulgueu però sempre un escumós català!

 

 

 
Comentaris

envia el comentari