El vi encara no és de les dones

"Voldria un món del vi en el qual només destaquessin les persones excel·lents, independentment que siguin homes o dones, però mentre això no arriba vull veure dones mediocres, imbècils i insulses de la mateixa manera que hi veig homes. Això voldrà dir que estem en igualtat de condicions"

M’agradaria que no fos necessari però encara ho és. Les dones ens hem de reivindicar constantment i en el sector del vi també. I cada any quan arriba el 8 de març les preguntes que planen són si cal que les dones tinguem un dia específic, si la paritat i les quotes són necessàries, si és bo que encara mostrem dones només pel fet de ser-ho…

 

Totes voldríem que no fos així, que se’ns reconeguessin els nostres mèrits, les nostres capacitats i els nostres èxits, independentment que siguem dones o no. Però no hem arribat en aquest punt. I sí que cal encara visibilitzar les dones. Pel fet de ser-ho.

 

Hi ha dones que fan vi, que tenen cura de la vinya, enòlogues i sommeliers, propietàries de cellers, comercials, formadores, però les que coneixem són aquelles que destaquen. Aquelles que les reconeixem per haver estat capaces d’assolir quotes de poder i de decisió, que s’han obert camí en un món ple d’obstacles i han excel·lit. Són les que s’han hagut de reivindicar doblement perquè si ets una dona per estar a dalt de tot has de ser molt bona. Però i les altres? Les que no han tingut l’oportunitat potser perquè el sector del vi, com tots els altres, està ocupats per homes. Homes increïbles, no cal dir-ho, però també d’altres que només pel fet de tenir una posició privilegiada socialment no s’han de reivindicar, no cal que destaquin. Perquè molts d’aquests llocs que podrien ocupar dones estan copats per homes mediocres, imbècils i insulsos. Dir que les dones som millors que els homes és agosarats. Però les oportunitats i les posicions són molt diferents.

 

Voldria un món del vi en el qual només destaquessin les persones excel·lents, independentment que siguin homes o dones, però mentre això no arriba vull veure dones mediocres, imbècils i insulses de la mateixa manera que hi veig homes. Això voldrà dir que estem en igualtat de condicions.

 

 

 
Comentaris

envia el comentari