Feu vi, i els Premis Vinari us acompanyaran

"Amb l’esperit d’aportar un gra de sorra per difondre les bondats, però sobretot la qualitat dels vins catalans, entre els propis catalans, van néixer els Premis Vinari"

Era l’any 2013. Feia dos anys que havia nascut Vadevi, el diari dedicat als vins catalans per promure’n el seu consum. El concepte dels productes ‘quilòmetre zero’ o de ‘proximitat’ no s’estilava encara i a Catalunya tot just apreníem que a casa nostra es feien bon vins.

 

Per sumar a la feina que ja fèiem des del diari vam voler anar una mica més enllà. Com ho podíem fer per mostrar a tothom la tasca pacient i resilient dels nostres cellers? Una feina que culminava amb vins de moltíssima qualitat que ja a una part important del món es coneixia però a Catalunya encara no? 

 

Amb l’esperit de respondre a aquesta qüestió i d’aportar un gra de sorra per difondre les bondats, però sobretot la qualitat dels vins catalans, entre els propis catalans, van néixer els Premis Vinari.

 

Va ser tota una aventura. Es posava en marxa el primer concurs oficial de vins de Catalunya on un panell de tast, totalment a cegues, avaluaria els vins i en triaria els millors per després donar-los a conèixer. D’això ja han passat set anys i els Premis Vinari, tot i ser joves, s’han convertit en un referent.

 

En tot aquest temps, pel paladar del jurat hi han passat prop de 6.000 vins, i molts més que en volem que n'hi passin! I és que les ànsies per donar a conèixer els vins catalans no s’acaba i ens hi tornem a posar. Ho fem per l’amor que sentim per l’esforç de les persones que dia rera dia s’acosten a la terra, l’estimen i la pateixen. Pels que viuen el cicle de la vinya com un nou naixement cada any i que recullen el grans de raïm com si d’un petit tresor es tractés. I per tots aquells que finalment elaboren vins espectaculars simplement per fer-nos una mica més feliços. Fruit de tot això tornem a començar la cursa.

 

Us animo a participar-hi. Al concurs de vins i al de vermuts. Perquè, creieu-me, a més de buscar l’excel·lència, també és un homenatge als cellers i als cellerers i al vi català.
Comentaris

envia el comentari