Fabulous 50 by Women per dins

"Posar en un mateix espai models de negoci, tipus de vins i caràcters de dones tant diferents és un privilegi"

La setmana passada va tenir lloc a Barcelona la Barcelona Wine Week (BWW), la fira de vins que neix amb la intenció de ser referent mundial pels vins catalans i espanyols. La primera edició ha estat un èxit, clients contents i cellers encara més. Una fira de negocis amb rigor, imprescindible en un moment on el format de fira per anar a tastar vins s’ha convertit en una barra lliure on la majoria de visitants (només) van a beure vi.

 

Dins la BWW hi havia un Hub amb vàries propostes culturals, artístiques i la Fabulous 50 by Women. Una barra de vins fets per dones o la millor oportunitat per aglutinar, prendre consciència i saber més coses sobre el món del vi en femení.

 

L’encàrrec que em van fer va ser buscar, trobar i convèncer 50 protagonistes del vi de tot l’estat. De seguida vaig començar a fer llista, a raig em va costar trobar-les. Algunes ja són mediàtiques, però n’hi ha masses que segueixen poc visibles (i els seus vins també).

 

El 50 era el número màgic i simbòlic.Vaig ajudar-me d’altres professionals enòlegs i sommeliers de tot l’estat i aviat vam passar de llarg les 50. La feina ha estat costosa, criteris de priorització, de selecció i sobretot recull de tota la informació necessària per aconseguir el disseny final. També una tasca apassionant, he pogut posar veu a més de 130 dones involucrades amb cellers. Quanta força, quina energia, quina lluita!

 

L’aparador final una meravella. Posar en un mateix espai models de negoci, tipus de vins i caràcters de dones tant diferents és un privilegi. Durant la fira va ser un no parar, rius de gent tastant lliurement els vins i descobrint que cal reivindicar més aquestes dones del vi que han estat tants anys a l’ombra, per elles i perquè els vins són bons.

 

La llista recopilada, avui, és de 146 dones protagonistes. Ganes de donar-ne continuïtat, de posar cara a totes totes, i que sigui la llavor de moltes altres accions semblants.
Comentaris

envia el comentari