Bon Nadal i bon vi

"Si donem per bo que per Nadal busquem les persones que ens estimem per compartir moments bonics al voltant d’una taula amb un bon vi, fem-ho tot l’any"

Hauríem de beure vi tot l’any i no per recomanació mèdica (que també) sinó per plaer. Pel plaer de l’esperit. Pel plaer de compartir. Ara que ens trobem en època d’excesos, ara que sembla que ens ho hem de menjar i beure tot, faig una crida a la calma i dues propostes.

 

La primera, que dins la voràgine compradora d’aquests dies us decanteu pel vi i pel vi català. Perquè és bo i no ho diem nosaltres només, ho saben a tot el món. Perquè la varietat és molt gran i se’n poden trobar de tots tipus d’elaboracions, tranquils, escumosos, dolços i de tots els preus. Perquè els tenim a prop i si volem amb un salt podem conèixer qui els fa i com. Perquè amb aquest gest contribuïm a activar una part important de la nostra economia, de la nostra agricultura i del nostre territori. Perquè fem país.

 

La segona, que fem que l’esperit nadalenc, si és que existeix, duri tot l’any. Si donem per bo que per Nadal busquem les persones que ens estimem per compartir moments bonics al voltant d’una taula amb un bon vi, fem-ho tot l’any. Acostumem-nos a seure amb una copa de vi, a casa o a fora. Si sou uns apassionats del vi feu-ho pel plaer de tastar una cosa coneguda o nova, i sinó us acompanyarà a la perfecció qualsevol conversa i a quasi qualsevol moment del dia. Les males llengües diuen que un àpat sense vi és un esmorzar.

 

Gaudiu del vi. Per Nadal i tot l’any.
Comentaris

envia el comentari