Gràcies per tot, Àngel!

"El traspàs de l'Àngel ens deixa orfes, entre altres coses, de la seva saviesa, el seu sentit crític i el seu humor subtil i esmolat que tants bons moments m'han fet passar"

Vaig quedar glaçat quan el meu mòbil no parava de rebre comunicacions anunciant la mort de l’Àngel. No m’ho podia creure. Feia pocs dies, amb motiu de la Gran Nit de Costers del Segre a Barcelona, esperava retrobar-lo i poder gaudir de bell nou de la seva inestimable i sàvia companyia. Un missatge de darrera hora ens comunicava que de camí a l’acte havia tingut un problema i havia hagut de retornar a casa.

 

Teníem pendents un parell d’àpats que s’havien anat posposant pel seu estat de salut i que malauradament ja no podrem fer. Però sempre ens quedaran en el record els que sí havíem gaudit, com un memorable dinar-berenar-sopar en companyia de bons amics en un local clandestí del Poble Nou o el menú degustació elaborat, any rere any, pels alumnes de l'ESHT Sant Ignasi-Jesuïtes de Sarrià en la setmana que dedicaven a l’alta gastronomia i que sempre s’afanyava a reservar una taula que sortosament vaig poder compartir amb ell en diverses ocasions. Amant de la bona taula i de la sobretaula, sempre acompanyada d’un bon armagnac, una de les seves passions (com l’emprenyava que els seus alumnes no sabessin la diferència entre el cognac, el brandi i l’armagnac, una pregunta clàssica dels seus exàmens als futurs sommeliers de l'ESHT Sant Ignasi-Jesuïtes de Sarrià).

 

Farmacèutic i enòleg, l’Àngel era humil, discret, savi, molt savi, mestre de mestres, crític, d’idees clares i amb un sentit de l’humor subtil i esmolat que el feien un dels millors comunicadors i prescriptors del nostre país. Estimat per tothom qui el coneixia, sempre estava disposat a ajudar i col·laborar. Professor rigorós i exigent però de paciència infinita.

 

En una setmana negre pel món del vi, ens deixa tot un referent. Em sento afortunat per totes les experiències compartides. Sempre viuràs en el nostre record.
Comentaris

envia el comentari