Els Noms de la Terra, una gran responsabilitat

"La DOQ Priorat haurà de vetllar, i molt, perquè 'Els Noms de la Terra' no es mengi els que no tenen cinc cognoms"

Els quadres d’Antoni Tàpies no estan a l’abast de tothom. Però molta gent valora la seva obra. A mi m’agrada saber que quan algú compra una peça d’aquest artista té l’opció de tenir totes les garanties que efectivament s’ha gastat una quantitat astronòmica de diners en una peça única. La ‘Comissió Tàpies’ garanteix l’autenticitat. Què és de debò. No a tothom li interessa l’obra de Tàpies, ni tothom té el poder adquisitiu necessari per accedir-hi, però tothom sap que és un artista prestigiós. 

 

Per la mateixa raó, m’agrada el projecte “Els Noms de la Terra” de la DOQ Priorat. S’ha dit que és “la manera de posar-li un document d’identitat al vi, per poder saber quin és el seu nom, però també els seus cognoms i la seva adreça”. És un projecte engrescador que estimularà a viticultors i elaboradors a tenir més cura de les seves vinyes per poder escalar posicions a la piràmide qualitativa; que donarà molta feina al consell regulador de la DOQ Priorat per auditar que la catalogació es fa correctament, això sí, però oferirà al comprador la certesa d’estar adquirint una petita obra d’art.

 

Però no hem de perdre de vista que aquest és un projecte per a quatre consumidors mal comptats. Gent que té molts diners i que a més sigui capaç de valorar la importància d’un vi de Gran Vinya Classificada, per exemple. 

 

És per això que la DOQ Priorat té ara mateix una gran responsabilitat. És admirable que hagi posat les bases per identificar exactament les viles, els paratges i  les parcel·les, però també haurà de vetllar i molt pel vi que fan tots aquells que ens quedaran fora. Perquè es promocionin i perquè la gent els conegui i els valori també. Perquè Els Noms de la Terra no es mengi els que no tenen cinc cognoms.
Comentaris

envia el comentari