Carinyenes al poder

"El Tast de Carinyenes de la Fira del Vi de Falset, et permet parlar amb els elaboradors, tots ells amb les seves històries, anhels, ambicions, somnis que compartien amb tu com si et coneguessin de sempre, amb un ampli somriure i ganes d’agradar"

El Tast de Carinyenes de Porrera és sense cap mena de dubte un dels actes més peculiars, diferents, únics, especials i significatius de la Fira del Vi de Falset. El Tast és  peculiar perquè la idea és tastar carinyenes no embotellades destinades a cupatges o a futurs monovarietals, la majoria d’elles tretes de la bóta expressament per al tast.

 

És especial perquè també es tasten ampolles emblemàtiques, màgnums com el 2014 del Celler Ardèvol, absolutament magnífic, o el Ferrer Bobet Selecció Especial Vinyes Velles del 2015. Es únic perquè només tastaràs carinyenes, almenys les corresponents a les “no embotellades”, algunes d’especialment brillants, fresques, vives, com la del Celler Abelló, destinada a un futur cupatge, o la deliciosa i acurada dels Germans Duran, els creadors del fabulós Trosset de Porrera.

 

Clar que si llavors apareixies davant de la gent de l’emblemàtic Cims de Porrera i et donaven a tastar una de les quatre carinyenes de les seves millors finques, destinades al seu carismàtic 100% carinyena Clàssic començaves a pensar que sí, que la carinyena és la varietat per excel·lència del Priorat...amb el permís de la garnatxa, naturalment. Diferent perquè entre tant raïm negre podies arribar-te a tastar el blanc de la Família Nin Ortiz, els creadors del magnífic Planetes de Nin, del qual t’oferien les dues versions.  

 

I és significatiu com pocs perquè allà teníem presents a tots els cellers de Porrera, en una mostra de “poderio”, de múscul, que és per estar orgullós dels cellers que hi ha en aquesta zona màgica de Catalunya. Cellers que, en alguns casos, fins i tot han arribat a pensar i crear vins a partir d’aquest tast tan especial, com és el cas de la gent de Sangenís i Vaqué i el seu Clos Monlleó Selecció 2011, un futur monovarietal de carinyena que té prevista la seva sortida al mercat als voltants del 2021 i del qual, sí, vam poder també tastar el que serà sense dubte un fantàstic vi. Tot això amenitzat amb bona música en directe, bon ambient, un  “pica pica” per compensar i agafar forces i la simpatia i naturalitat de tots els seus elaboradors, cadascun amb la seva particular manera de fer, de fermentar, de criar, d’embotellar.

 

Tots ells amb les seves històries, anhels, ambicions, somnis que compartien amb tu com si et coneguessin de sempre, amb un ampli somriure i ganes d’agradar. I sí, vam xalar molt, carinyenes al poder!
Comentaris

envia el comentari