El vi barrufet

"L’anomenat vi blau no suposa cap amenaça, només cal veure’l com el que és: un producte fet amb vi que permetrà que molts comprin o demanin per primera vegada una ampolla que possiblement amb el temps els endinsarà en l'apassionant món del vi"

A la ciutat francesa de Sète triomfa un vi de color blau fet a Almeria. I n’hi ha més, fins i tot d’escumosos. Però amb l’èxit assolit al sud de França, aquest producte també ha aconseguit fer-se un lloc en la premsa internacional, així com entrar en les discussions d’experts del món vinícola. Les objeccions se centren, bàsicament, en la presència d’additius que proporcionen el color blau a un producte que no s’ha mogut mai de les tonalitats groguenques, vermelloses i rosades. Tot i que el seu distribuïdor a Sète, René Le Bail, assegura que no porta additius i que és del tot natural -Chardonnay 100% macerat amb pells de raïm negre-, experts defensen que és impossible aconseguir de forma natural aquesta coloració. Així les coses, un vi blau no podria ser considerat vi.

 

Serà qualsevol altra cosa, però no vi (o no en el sentit reglamentari i purista). D’acord. Però el vi s’ha barrejat històricament amb altres productes per beure’l amb un format diferent. D’exemples n’hi ha a cabassos: la sangria, el calimotxo, i fins i tot còctels fets amb vi. En resum: begudes fetes amb vi. En tots aquests casos, el producte resultant fa les delícies dels consumidors, que el beuen ben fresquet en un ‘xiringuito’ de platja o els joves quan surten de festa a la nit. Sens dubte una bona notícia: la gent beu vi, que s’ha fet ni més ni menys que amb aquesta finalitat, la de beure’l i gaudir-lo.

 

Si volem, molts d’ells són productes d’una qualitat dubtosa, però que aconsegueixen que la gent faci una petita incursió en aquest món apassionant que envolta tot allò relacionat amb el vi. Un món que sovint espanta, en gran part per tot aquest purisme i elitisme que arrossega des de fa anys. L’anomenat vi blau no suposa cap amenaça, només cal veure’l com el que és: un producte fet amb vi que permetrà que molts comprin o demanin per primera vegada una ampolla que, amb tota probabilitat, amb el temps els portarà a diferenciar una moda d’un producte de qualitat amb una gran potència històrica, cultural i geogràfica. Vi blau. I què? Al capdavall, tampoc no sabem de què està fet el gelat dels barrufets i bé que el venen a moltes gelateries. Segur que no és el millor, d'acord, però també té el seu lloc al costat de la llimona o la xocolata.
Comentaris
Desrapaire
Et felicito, filla. Després de lloar la sangria, el calimotxo i els xiringuitos de platja ara defenses el beuratge blau aquest dels barrufets. Deus haver tingut una joventut difícil, però no la facis pagar als altres, dona.

envia el comentari