Volem cridar (encara) més fort

Catalunya és una de les regions vitivinícoles més riques i diverses del món. Certificat, consensuat i dit no només pels qui coneixem el país, sinó també per prescriptors, periodistes o personalitats del món del vi d’altres indrets del planeta. Es fan vins d’estils molt diferents, utilitzant tècniques innovadores o recuperant velles tradicions; es treballen varietats autòctones, algunes recuperades després d’anys d’estudis i investigacions. I surten al mercat des dels blancs més frescos fins als rancis o vins dolços més interessants i autèntics que puguem imaginar.

 

Aleshores, si féssim una lectura naïf de tot això, pensaríem: "Si ho estem fent bé i fins i tot fora ens valoren, per què ens cal fer soroll i donar visibilitat al sector del vi català?"

 

Des dels Premis Vinari creiem que sí, que ho hem de fer i, el cert és que volem seguir fent-ho. Perquè encara hi ha molt camí a fer i moltes coses a explicar. A reivindicar. A celebrar. Els Vinari celebren enguany la sisena edició, sis anys en què ens consta haver entrat nous vins en llars catalanes on potser no hi tenien per costum prendre vi del país; en què hem incitat alguns distribuïdors a trucar a noves portes per ampliar la seva cartera de productes; en què hem donat més presència a un territori en una carta de restaurant on potser no hi tenien cap referència de proximitat. Poden ser petites accions, d’acord, però estem convençuts que la suma d'una i l'altra només pot aportar beneficis per al sector del vi de Catalunya. Nosaltres, cada cop que passa alguna d’aquestes coses, ho celebrem.

 

Perquè una nova venda o una nova copa de vi català servida beneficia el celler, l’elaborador o la cooperativa de viticultors. Però també beneficia el conjunt del sector del vi a Catalunya, un motor econòmic, social, cultural que, si funciona bé, atraurà noves generacions i ajudarà a consolidar els relleus generacionals. Tot continuen sent avantatges.  

 

I això ens fa contents. Quanta més riquesa, més interès i més ganes de conèixer qui fa què, com ho fa i per què. Perquè com a comunicadors que som, ens agrada saber què hi ha darrera l’ampolla i quines motivacions han portat l’elaborador a decidir el cupatge o a atrevir-se amb un monovarietal. I això, sabem que també agrada i interessa al futur consumidor. Per tant, que no acabin les grans històries i que continuï aquesta exigència de qualitat. Perquè volem seguir sumant edicions dels Premis i continuar destapant històries, projectes i productes. Com a mínim, uns quants anys més.

 

Les inscripcions per a participar als Premis Vinari 2018 estan obertes. Més informació seguint aquest enllaç

 

 
Comentaris

envia el comentari