El vi del casament i altres esdeveniments

Estic segura que s’aprofiten del desconeixement i de la gran il·lusió i estalvis que els clients destinen a aquests esdeveniments.

Enguany m’han convidat a força casaments i, encara estem en temporada. Temporada del què en castellà s’anomena BBC (Bodas, Bautizos y Comuniones). Esdeveniments dignes d’un bon estudi antropològic, però avui centrem-nos sobretot en el tema dels vins i begudes.

 

És vergonyós i força depriment veure la (mala) qualitat dels vins que s’ofereixen en els menús d’aquestes festes. Idea compartida i discutida amb persones del sector i amateurs.

 

Els càterings o restauradors creuen que els clients encara són tan babaus per no adonar-se’n?

 

Estic segura que s’aprofiten del desconeixement i de la gran il·lusió i estalvis que els clients destinen a aquests esdeveniments.

 

I estic quasi segura que, aquesta incoherència entre qualitat del vi i el preu del menú, també es deu al desconeixement i poc interès de fer bé les coses per part de les empreses organitzadores.

 

Un dia vaig decidir que beuria només aigua i cerveses (industrials) en aquests “grans” BBC. Els altres convidats em miren estranyament. Però és la única manera que he trobat per gaudir de la festa, després de repassar la qualitat, i baix preu, dels vins que hi ha a la barra.

 

Entenc que per un menú diari de 12€ o de 15€ s’hagin d’ajustar molt amb els preus dels vins. Però en menús a partir de 60€, 80€, 100€ i més, cal posar vins de dos euros? No m’ho explico.

 

Sortosament, enguany m’han fet triar els vins de dos dels casaments que he anat. Fantàstic! A uns preus veritablement competitius i d’una qualitat excel·lent he fet d’ambaixadora d’alguns dels grans vins catalans.
Comentaris

envia el comentari