Som molt afortunats

L’organització dels Premis Vinari no és fàcil. S'han de moure prop de 3.600 ampolles. Rebre-les, classificar-les, i ordenar-les. S’han de preparar els tastos, contactar i mobilitzar al voltant de 70 tastadors. Després de 5 edicions ja en sabem força, però la voluntat de superar i de millorar cada any fa que també hàgim de subsanar petits i grans problemes.

 

Entrebancs normals quan s'organitza un esdeveniment d’aquestes dimensions i que fa que hi hagi tensió, que ens barallem entre nosaltres i que ens tornem a reconciliar. I tot per aconseguir, com en cada convocatòria que tot surti perfecte. Pels cellers que hi participen, pels consumidors finals que és a qui ens dirigim amb aquests premis però també per nosaltres. 

 

I és d’això que us volia parlar. Del moment màgic que hi ha entre Rubí i Vilafranca del Penedès. Perquè encara que sigui molta feina, per nosaltres és molt emocionant. 

 

Ens emociona veure com passem de prop de 900 a 200 vins. Són els imprescindibles. Els que tindran un or, una plata o un bronze. Però quina correspondrà a cadascú? Quins seran els millors? 

 

A mesura que va arribant la informació en la transmetem. De paraula, sempre de paraula, no fos cas que es faci pública i es trenqui la màgia… Ens encanta compartir-ho entre nosaltres.

 

Primer coneixem els guardonats per categories i després els premis grans i encara que no us ho creieu fem servir, “uala” “què fort”, “quina sorpresa” i expressions per l’estil cada cop que tenim alguna novetat pel que fa als guardonats. Comentem si coneixem els vins, si els hem tastat, o si en sabem alguna cosa, més enllà del que demanem per fer la inscripció. 

 

I tot això és per dues raons. Primer perquè ens encanta el vi i segon perquè ens creiem molt el que fem. Tant, que gaudim fins a l’últim moment de tenir aquesta informació. Ens sentim privilegiats. 

 

I a la gala estem pendents de les cares dels responsables dels cellers quan es diu el seu nom i també dels membres del jurat que no saben quin vi han triat. I revivim el moment amb ells. Som així. 

 

No us enganyem. És realment commovedor! Gràcies gent que feu vi per permetre’ns viure moments màgics com aquest. Som molt afortunats.

 
Comentaris

envia el comentari