La pregunta falsa d’alguns tertulians espanyolistes

"El conflicte el generen els qui no volen que la gent voti. És a dir, els qui prohibeixen votar, ja sigui SÍ i NO"

Hi ha una pregunta que sovinteja força per part d’alguns tertulians espanyolistes de l’esfera mediàtica catalana envers als seus oponents independentistes. La pregunta té algunes variants, però normalment l’articulen així: “Quan dieu que això va de democràcia, voleu dir que els qui no som independentistes no som demòcrates?" O així: “Considereu que els qui estem en contra de la independència de Catalunya no som demòcrates?” És una pregunta falsa, és clar; una pregunta baratera que revela un parell de coses molt significatives: una, la mala consciència del qui la fa; i l’altra, la manca de reflexió que comporta la seva sola formulació.

 

La primera, que és de caràcter psicològic, denota dissonància cognitiva. És a dir, l’estat de tensió que suposa per a la persona en qüestió el fet de mantenir de manera simultània dues cognicions psicològicament inconsistents. Aquesta és la raó per la qual, per exemple, hi ha tants fumadors que s’irriten cada cop que algú els recorda l’informe de l’OMS segons el qual el tabac mata set milions de persones cada any al món. Ja ho saben, això, i precisament perquè ho saben no volen sentir-ho. Altrament haurien de respondre’s per què, doncs, tot i saber-ho, no actuen en conseqüència? Per tant, davant la dificultat de justificar-se externament, intenten justificar-se internament. Aquest és el cas dels qui, sabent que prohibir les urnes és incompatible amb la democràcia, pretenen justificar la prohibició emparant-se en la llei. Una llei, ves per on, elaborada per ells mateixos, a la seva mida, per tal de poder seguir dient indefinidament que la llei no ho permet. Talment com el cínic ciutadà blanc que deia al ciutadà negre: “A mi no m’importaria que t’asseguessis al meu costat, a l’autobús, però com que la llei no t’ho permet fes el favor d’obeir i seu al darrere, que és el lloc que et correspon per la teva condició de negre. Si no ho fas, avisaré la policia”. I, és clar, com més obedient i submís era el ciutadà negre més honorable i demòcrata se sentia el cínic ciutadà blanc.

 

Pel que fa a l’altre element de la pregunta tertuliana a la qual al·ludim, és obvi que denota manca de reflexió i necessitat d’agafar el rave per les fulles per fugir d’estudi. Això es fa especialment palès quan l’opositor al Referèndum pretén que els qui votaran NO i ell són una mateixa cosa. Però no, no són una mateixa cosa. En absolut. Al contrari, entre tots dos hi ha un abisme en termes democràtics. Els primers, a diferència d’ell, no són independentistes, però sí que són demòcrates, i justament perquè en són no conceben altra via per a la resolució de conflictes que la de les urnes. I, per això mateix, si guanya el SÍ, n’acceptaran el veredicte. Així de planers són els fonaments humanístics de les persones veritablement democràtiques.

 

Els segons es troben als antípodes d’això. Els segons són els qui estan en contra del Referèndum i parlen de legitimitat democràtica de l’Estat espanyol per impedir-lo mitjançant tots els instruments de poder al seu abast, cosa que inclou querelles criminals, inhabilitacions, formació de tribunals polítics, violació de drets fonamentals i persecució de presidents, consellers, alcaldes, funcionaris, ciutadans, empreses i entitats.

 

Doncs bé, als qui, malèvolament, pregunten: “Considereu que els qui estem en contra de la independència de Catalunya no som demòcrates?”, cal respondre’ls dues coses. La primera és: no feu inútils jocs de paraules per amagar el vostre absolutisme. Cap independentista ha dit mai que els qui votaran NO no siguin demòcrates. I tant que ho són! I el millor exemple, és Joan Josep Nuet, tota una pedra a la sabata per als opositors al Referèndum. La segona cosa és que Catalunya no té cap conflicte amb els votants del NO. El conflicte el generen els qui –des de l’òrbita del Partit Popular, del Partit Socialista i de Ciudadanos– no volen que la gent voti. És a dir, els qui prohibeixen votar, ja sigui SÍ i NO. Aquests són els veritables artífexs del conflicte, els enemics de les urnes, els qui pretenen emmordassar tot un poble i condemnar-lo a ser, no pas allò que vulgui ser, sinó allò que ells volen que sigui. No hi ha, doncs, un bàndol del SÍ i un bàndol del NO. Hi ha el bàndol dels demòcrates i el bàndol dels que no en són.
Comentaris
Carles
Ben dit!
Narcís ( " aquests que nouen la sense os " .. o no donen més de si, o són delinqüents/ terroristes, atès que n’és impossible tanta ignorància envers Catalunya/ PPCC!) ( àdhuc amaguen dins estat llur ‘ castellà ‘ dient-lo ‘ espanyol ‘ .. es quedin sa castella, sa espanya!)
Aquesta xurma, sia per egoisme, sia per sicaris .. no mereixen cap text, ço és: 1. per ventura, en MHP Mas no es féu enrere amb el Decret i .. ni consulta participativa volgueren àdhuc fument querelles criminals? 2. ser demòcrata dins feixisme no n'és ser-ho o .. per ventura no fórem entrats a mata-degolla i fets ' taula rasa '/ constitucions catalanes anihilades? i 3. no som altra nació o origen, llengua/ idioma/ llenguatge, història, prestigi, cultura, usos i costums i organització política?
pep
Dona gust llegir una posició politica ben argumentada.
El fals referèndum de tots els tertulians secessionistes
Qualsevol sap que això no va de democràcia, Alexandre. Ni tan sols de referendum. Ara no em siguis simplet.
Fat Boy
Totalment d'acord, pero conve enrecordar-se de com ens va costar d'entendre que no calia ser un feixista per ser un imperialista espanyol i anticatala. En aquest aspecte el Franco, el Cascavelles, la Chacon, el Pere Navarro, l'Iceta i els seus sicaris han estat d'un valor inestimable per desenmascarar-los a ells i als seus senyors feudals de l'Imperi del Mal Mesetari.
@ El fals referèndum ....
Precisament perquè va de democràcia, hi ho sabeu, no teniu la raó al voleu evitar-ho, per aixo votarem, inclòs tu, si vols, jo votaré SI ll*ll
La falsa democràcia dels tertulians "Nacionales"
El primer fatxa ja ha muntat en còlera. No trigaran a arribar més. Són més simples que un biberó.
Dani
Si no va de democràcia ni de referèndum per que no ens exliques de què va?
Ricard
Segons ell no va de democràcia perquè, per variar, aquesta paraula tan sols l'utilitzen quan els beneficia. D'altres vegades s'amparen en la llei i hi supediten la democràcia... i es queden tan amples. És el nou feixisme, on s'hi amparen socialistes messetaris o amb mala consciència (??), Peperos irreductibles, Ciudadanos amb complex de xarnegos i, fins i tot, algun Podemita. Tots, dissimuladament, empenyent en direccions oblíques però coincidents el carro del centralisme totalitarista espanyol.
ferran
El rei de les preguntes falses és un ressentit com Cuní que se’n fot un fart de fer enquestes amb trampa perquè l’espanyolisme del grup Godó estigui content.
Jordi
Això de dividir la societat entre independentistes/demòcrates i no independentistes/feixistes, no ho fan els tertulians espanyolistes, ho fan els mateixos independentistes. Em remeto als cartells apareguts la setmana passada a Lleida, titllant d'"enemics del poble" als polítics no independentistes (una opció tan legítima com ser comunista, socialdemòcrata o liberal), o a certes declaracions de Marta Rovira.
Happy
Tan demócrata es el q quiere el referéndum como el que no, dijo Joan Ignasi Elena. Y tiene razón, pues el referéndum de secesión no es un derecho sino una reivindicación del soberanismo. Quienes no somos soberanistas catalanes creemos que en las urnas deben estar los votos de todos los españoles pues esa es la soberanía q reconocemos y que reconocen también las leyes democráticas q nos hemos dado, y q son similares a las de otros muchos países de Europa.
No ho poden resistir
Els fatxes de sempre, Jordi i Happy, estan que trinen quan els retraten com el que són. Doncs a trinar, a trinar.
Saprissa
Jo?no votaré...
Happy
Facha por no ser soberanista?,¿ por q creéis q es un derecho cuando ni la doctrina de la ONU ni de ningún tribunal internacional lo dice?., tampoco nuestra constitución nii ninguna otra europea reconoce la secesión. Vuestros cojones no son aún fuente de derecho y es totalitario querer imponer un nuevo sujeto de soberanía por ese par de principios. Urnas sí, pero para todos los ciudadanos españoles.
Happy
No habrá referéndum, pero en todo caso, yo no votaré nunca en un referendum ilegítimo e ilegal, y como yo la mayoría de los catalanes. El 1 de octubre no será fuente de derecho sino de ridiculo nacionalista
Ramon Anuca
Happy, i tant que votarà, serà dels primers i amb un NO. Jo no serè dels primers a votar, no cal corra per votar SI. Si, per marxar d'un país d'intolerants com vostè. Si viu a Catalunya i no li agrada, dons, foti el camp, cap problema home, cap problema. Ah!, a von ha comprat la bola que diu que el referendum no es farà?, vol dir que no li han fotut els calers amb una bola podrida?. ah, ah, ah,. Que dormi be.
Paradís somiat
Tothom és conscient que'l referèndum anunciat no va enlloc. L'última opció és qu'el Govern espanyol l'impedeixi. Així alguns podran aprofitar el recurs del victimisme una temporada més. No diguem ja si l'impedeix per la força bruta, això seria l'èxtasi: fracassar, tal com estava previst, però quedant com uns màrtirs en lloc de com uns pallassos. I tu, Alexandre, ho saps.
Jordi
Jordi Cuixart: "Nosaltres som els demòcrates". Marta Pascal: "Avui no només hi érem els independentistes a Maria Cristina. Hi érem els demòcrates". Marta Rovira: "El PP i Ciutadans són antidemòcrates perquè donen l’esquena al 80% de la població" (JuntsxSi + CUP = 47%). Antoni Bassas: "El referèndum és per a tothom, però per a alguns, més. Per exemple per als demòcrates". Mercè Rius: "Els feixistes cridaven i els demòcrates aplaudien". Tens raó, Víctor, els tertulians espanyolistes són la pesta.
Més, més, ''nacionales'', si us plau!
És fabulós veure com aquestes feixistes d'avui (Jordi/Happy/Bla/Bla/Bla...), que no volen que la gent voti,, salten com possessos quan els deixen ben retratats. Encara no han acabat de llegir que ja corren espiritats al teclat plens de ràbia espanyola. La fúria de "La Rpja" (i gualda). I nosaltres a casa fent-nos un panxó de riure de tan fàcil que és manipular-los. Són això: titelles, putxinel·lis, marionetes...
Jordi
El que signa Ramon Anuca té la solució a tots els problemes: expulsar del país a tothom que no pensa com ell, i assumpte solucionat. Quin gran demòcrata i quin gran estadista seria.
Laura
Particularment els contesto amb una altra pregunta; consideres que els que estem a favor de la independència no som demòcrates? i quan cauen en el adoctrinat parany de que aquesta decisió està en mans de tots els espanyols, els hi pregunto si estan disposats a que el president de la seva escala de veïns els hi obri la nevera o decideixi de quin color han de pintar la paret. Hem d´aprendre a distingir entre colonitzadors i immigrants. Els primers són mestres en fer-se les víctimes
2017
El que signa Jordi té la solució a tots els problemes: amordassar i obligar tots els catalans que no pensin com ell a ser espanyols, i assumpte solucionat. Quin gran demòcrata i quin gran estadista seria.
Jordi
És un plaer veure com el "Més, més, ''nacionales'', si us plau!", que no vol que 40 milions de conciutadans seus votin, salta de ràbia quan li canten les veritats. Doncs apa, nano, a rabiar.
Per a en Jordi
Torna a llegir l'article, maco. Ataques exemples (Cuixart, Marta Rovira...) en que diuen precissament que són demòcrates els que votarien SI i els que votarien NO i són antidemòcrates els que impedeixen votar. És totalment legítim no voler que Catalunya sigui un esat independent. El que no és democràtic es impedir votar, i això és el que desitgeu vosaltres...impedir decidir els catalans.
Jordi
Jo mai he obligat ningú a ser res. De fet, que el meu veí sigui català, espanyol, ambdues coses a la vegada o cap de les dues m'és absolutament igual. Però de la mateixa manera que respecto això, no tolero que algú m'hagi de dir on tinc o no tinc dret a viure.
Jordi
No feu demagògia, si us plau. Quan se'ns ha impedit votar als catalans? En el període 2010-2015 hem votat més vegades que mai: tres cops en 5 anys. No està gens malament. I tot apunta a que tornarem a votar aquest any. I no em refereixo al referèndum, que ningú s'atreveix a convocar formalment (només de boquilla).
Estel
No feu cas al Jordi, que és un nacionalista espanyol i un botifler fins al moll de l'os. Està carregat d'autoodi i d'odi als independentistes i és l'exemple més clar de l'ignorant que s'amaga de tothom a la cova d'Internet i que es posa calent fent de gos de l'amo. Un malalt, vaja.
Jordi
Quan l'Estel comença a desplegar el seu argumentari, no té aturador: insults, insults, insults, insults i insults. Ni un sol bri de raonament. El pobre té por a patir un vessament cerebral si comença a pensar una mica.
Suma
Ya tenemos aquí como cada día al payaso españolista del Jordi. Odia a Víctor Alexandre y no puede desengancharse de él. Le sigue como un perrito allá donde va y lee todo lo que escribe, hasta la lista de la compra. Alguien lo ha dicho muy bien aquí, que Jordi es un enfermo. Y es cierto, porque mira que hay que estar enfermo para estar tan pillado por la persona odias.
Jordi
L'Estel es pensa que canviant de nom i d'idioma ja ningú se'n adonarà que és ell. Pobre infeliç.
Suma
El tal Jordi, encima de españolista payaso es paranoico. Bueno, lo dicho, un enfermo,
Suma
Cuando el tal Jordi no sabe qué decir (lo que ocurre siempre), sale por peteneras, Pues sí, además de nacionalista español, es paranoico, el tío. Lo dicho, un enfemo.
Jordi
Em pixo de riure amb aquest Suma. És tan curt, pobre, que es pensa que tothom és tan curt com ell. Com si no ens adonessim qui s'amaga darrera del canvi de nom i d'idioma.
Suma
Pobre Jordi, pillado te tiene la persona que odias. Pillado y bien pillado.
Saprissa
Jo, no votaré
Núria i Marc
Nosaltres votarem!
Jordi
Núria i Marc, tots votarem. Potser no l'1 d'octubre, però aquest any 2017 segur. N'estic convençut i m'hi jugo el que volgueu. Quan es destapi tot aquest engany del 9-N 2.0, a Puigdemont no li quedarà més remei que avançar eleccions. Serà la sisena vegada que anem a les urnes des de 2010. Tot un rècord Guinness electoral. Perquè després els ploramiques vagin dient que als catalans no ens deixen votar.
Suma
Ay que ver las sandeces que dice este Jordi nacionalista español. Pillado te tiene la persona que odias, chico, pillado y bien pillado.
Jordi
Déu n'hi do amb el Suma. Faig un comentari adreçant-me a la Núria i el Marc, i em contesta ell. Els "pillats" som els altres, però ell es passa les 24 hores pendent del que escric o deixo d'escriure.
Suma
Lo dicho, reparte sandeces a unos y a otros, el tal Jordi, más nacionalista español que Franco y Primo de Rivera juntos. Ay, chico, que pillado te tiene la persona que más odias en este mundo, aparte de ti mismo, claro. Pillado, pillado, pillado.
Jordi
En Suma viu tota la vida pendent del que opino o deixo d'opinar. Les 24 hores enganxat a aquesta pàgina. I jo diré "sandeces", però ell només sap insultar. No dóna per més, el pobre.
Suma
Pillado y bien pillado, le tiene la persona que el españolista Jordi, odia más en el mundo. No puede vivir sin él. Y ahí lo tenemos enganchado a la página de su "odio" las 24 horas del día, 7 días a la semana, 365 días al año. Hay que estar enfemo, vive Dios.
Jordi
Hola Suma!
Suma
Pillado y bien pilado, està el nacionalista español Jordi por la persona que más odia en este mundo, Pilladito, pilladito. Una enfermedad.
Jordi
El Suma és com el gos de Pavlov. Fas un comentari innocu com "hola Suma!" i comença a treure escuma per la boca. Està pitjor del que em pensava.
Suma
Pillado y bien pillado, te tiene españolista Jordi, la persona que más odias en este mundo. Pillado, pillado. Deberías ir a una de esos centros para desengancharse de las adicciones feroces. Sólo tienes que decirles tu triste realidad: "El señor Víctor Alexandre me tiene totalmente pillado".
Esta clar
Contra el franquisme, referemdum.

envia el comentari