La DO Terra Alta celebra que el Consell Comarcal s'oposi a la massificació eòlica

Recorden que si es tiren endavant els tres parcs eòlics previstos, la comarca passaria a produir el 45% de l'energia eòlica de tot Catalunya, el que consideren un greuge comparatiu

Parc Eòlic

El ple del Consell Comarcal de la Terra Alta ha aprovat per unanimitat la moció presentada, de forma extraordinària, a petició del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta, i les associacions ciutadanes l’Ateneu Popular La Pastora i la Plataforma en Defensa de la Terra alta, en contra de la massificació eòlica a la comarca.

Els 6 representants del PDCat presents, els 5 representants d’Esquerra Republicana de Catalunya, la representant de Cent per Cent Batea i la representant d’Entesa han votat favorablement a una moció que exigeix la paralització immediata de les tres noves centrals eòliques projectades a la Terra Alta, comarca que, tot i comptar només amb poc més del 0,15% de la població catalana, produeix el 25% de la energia eòlica de tot el país.

La DO Terra Alta adverteix que, de construir-se les 3 noves centrals eòliques anunciades, la massificació eòlica al territori arribaria a extrems no assumibles, ja que la comarca passaria a produir el 45% de la energia eòlica que es produeix a Catalunya, el que consideren un clar greuge comparatiu. 

El sector vitivinícola, turístic, empresarial i la ciutadania en general ha mostrat la seva oposició des de fa mesos.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre els vins catalans? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Comentaris

envia el comentari