La DO Montsant desembarca a Berlín

Tretze dels cellers d'aquesta denominació d'origen mostraran els seus vins a prescriptors alemanys, un dels mercats on més exporten
La DO Montsant desembarca a Berlín
La DO Montsant desembarca a Berlín

La Denominació d’Origen Montsant arrenca l’agenda internacional d’aquest 2019 amb una missió comercial a Berlín aquest dilluns 18 de febrer. La DO Montsant presentarà els seus vins en diversos actes dirigits a professionals del sector del vi de la capital alemanya.

 

La missió comercial, organitzada pel Consell Regulador amb el suport de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions de Catalunya a Berlín en el marc del programa Catalan Wines d’ACCIÓ, comptarà amb la participació de 13 dels cellers que conformen la DO Montsant: Celler Cairats, Celler de Capçanes, Celler de l’Era, Celler Pascona, Cellers Sant Rafel, Cellers Unió, Celler Vendrell Rived, Coca i Fitó, Cooperativa Falset Marçà, Mas de l’Abundància, Portal del Montsant, Vinyes d’En Gabriel i Vinyes Domènech.

 

Els actes se celebraran a Villa Elisabeth, un local cultural ubicat a una antiga vila del centre de Berlín. Arrencaran a les 13h amb una Masterclass a càrrec de la sommelier Yvonne Heistermann a la que assistiran una quarantena de professionals, i on es presentarà una referència de cada un dels cellers que participen en aquesta acció comercial.

 

A partir de les 14h, i fins a les 19h, les portes s’obriran per a la resta d’assistents, que podran tastar els vins dels cellers en format showroom de vins. Al llarg de la tarda, Yvonne Heistermann impartirà també 4 breus seminaris de 15 minuts centrats en les particularitats de la DO Montsant, tant pel que fa a les varietats com als seus vins i estudis de zonificació i caracterització de garnatxes i carinyenes.

 

Aquesta acció s’emmarca en l’estratègia de promoció internacional de la DO Montsant per continuar projectant la marca i els vins Montsant més enllà de les seves fronteres. I és que l’exportació representa el 45% de les vendes de la DO Montsant segons dades corresponents al 2017. En el rànquing de països, Alemanya és el segon país per volum d’exportació de vins Montsant -posició que ocupa des de 2012, sempre per darrere dels Estats Units- amb una mitjana de més de 300.000 ampolles l’any 2017.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Vadevi està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu redac[email protected], per Facebook a vadevi, per Twitter a @vadevi o per WhatsApp o Telegram al [email protected].