El celler Raimat promou l'habitatge jove en aquesta població del Segrià

Posarà a la venda unes quinze parcel·les a preu i condicions preferents per a joves empadronats o fills del poble

Imatge aèria de la zona que ocupen les parcel·les que posarà a la venda el celler de Raimat per a joves del poble
Imatge aèria de la zona que ocupen les parcel·les que posarà a la venda el celler de Raimat per a joves del poble | ACN

El celler Raimat ha arribat a un acord amb l'Entitat Municipal Descentralitzada de Raimat i amb l'Ajuntament de Lleida per potenciar l'habitatge jove al municipi. Així, el celler centenari posarà a la venda unes 15 parcel·les a preu i condicions preferents per a joves empadronats al poble o fills de famílies que ja hi estan empadronades. L'objectiu és que no hagin d'abandonar Raimat per falta d'habitatge o de terrenys edificables, un dels problemes que afronten els joves d'aquest petit municipi de poc més de 500 habitants. Per evitar l'especulació, els futurs propietaris s'hauran de comprometre a no vendre la parcel·la en un termini de deu anys ni a un preu superior al 15% sobre el valor d'adquisició.

Les parcel·les incloses a la promoció tenen entre 150 i 200 m2 cadascuna, estan situades al carrer Estació i es vendran a un preu molt assequible. Els candidats a beneficiar-se de la promoció han d'estar empadronats a Raimat o ser fills d'empadronats. Es donarà preferència a famílies amb fills, a persones que destinin el futur habitatge a primera residència i als candidats que no tinguin, dins l'entorn familiar directe, solars sense edificar o habitatges sense habitar. Les sol·licituds es poden presentar a través de l'EMD de Raimat fins a final d'any. A partir d'aleshores, les parcel·les romanents es vendran a preus de mercat sense condicions.El director tècnic del celler Raimat, Joan Esteve, ha remarcat que l'objectiu del celler lleidatà "és que hi hagi arrelament de la gent a Raimat". "Ser sostenibles no només vol dir tenir vinyes ecològiques, vol dir implicar-nos amb les comunitats de Raimat i de Lleida, i amb el benestar de les persones del nostre entorn, i aquesta és una forma de contribuir a garantir el futur del poble", ha indicat.

Raimat, un poble lligat a la història del celler

L'actual poble de Raimat, a 14 quilòmetres de Lleida, va néixer l'any 1914, quan la família Raventós va adquirir uns terrenys quasi desèrtics per a convertir-los en vinyes. Per aconseguir aquesta transformació, van arribar a la zona treballadors de tot el país, des d'enginyers a jornalers. Per això es van començar a construir les primeres cases per als nouvinguts i, molt aviat, els primers comerços i tallers. Entre 1918 i 1920 es va construir l'actual església, el convent de les Monges i la Fonda, que es convertiria en bar, escola, consultori, sala de cinema i teatre. Als anys 60, als 80 i a finals dels 90, Raimat va anar ampliant el seu nucli amb nous habitatges i carrers.

Actualment, és un poble amb poc més de 500 habitants censats, envoltat d'un entorn únic on s'erigeix el celler Raimat. El poble de Raimat forma part del municipi de Lleida.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre els vins catalans? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Comentaris

envia el comentari