Abadia de Poblet treu el primer vi de garnatxa 100%  de la DO Conca de Barberà

Es diu Tossal de la Salut i forma part dels vins d’alta gamma d’aquest celler del grup Codorníu Raventós
Tossal de la Salut d'Abadia de Poblet

Abadia de Poblet, l’únic celler de Catalunya ubicat dins d’un monument històric, treu al mercat un nou vi. Es diu Tossal de la Salut, pel nom de la vinya, i és el primer monovarietal de garnatxa de la DO Conca de Barberà. 

 

Seguins la filosofia del celler i del seu enòleg Ricard Rofes, pretén mostrar el territori. Ell mateix explicava que volen “mostrar els vins tal com són les vinyes, i la millor manera d’aconseguir-ho és amb la mínima intervenció”. Rofes assegura que només apliquen la tecnologia quan és estrictament necessari i “quan tenim clar que ens permet millorar allò que tenim”. 


 

L’enòleg afegia que a més el fet de treballar dins un monestir com l’Abadia de Poblet “segons com és un pes a l’esquena. No podem qualsevol vi. L’orde del Cister és originari de la Borgonya i si hi ha algun lloc al món on hi ha un respecte pel terroir és allà. I això ho tenim molt en compte a l’hora de fer vins”.

Diego Pinilla, cap d'enologia del grup Codorníu Raventós i Ricard Rofes, enòleg d'Abadia de Poblet
Diego Pinilla, cap d'enologia del grup Codorníu Raventós i Ricard Rofes, enòleg d'Abadia de Poblet | M.R.F.

 

Les vinyes de Tossal de la Salut estan a un alçada de 700 metres, els ceps de garnatxa tenen uns 80 anys, i d’aquest nou vi se n’han fet només 1.000 ampolles.

Comentaris

envia el comentari