Els cellers petits, "molt satisfets" per l'acord a la DO Cava

Carles Andreu, representant de prop del 80% dels cellers del cava afirma que fins ara "hi havia un vestit amb el que només uns quants s'hi sentien a gust"
Vinya de cava

 

Carles Andreu és el vocal del grup 4 del Consell Regulador del Cava i representa els cellers denominats ‘petits’. Són els que no arriben a les 250.000 ampolles i en són la majoria. Prop de 180 cellers dels 230 que hi ha a la DO Cava.

 

Per Andreu l’aprovació del Pla Estratègic de la DO Cava “és una gran fita. Estem molt contents. Necessitàvem fer aquest pas per posar en valor el territori i la vinya”.

 

“L’anterior reglament havia fet molt poc per nosaltres, els cellers més petits no trobaven el seu lloc i per això ara estem molt satisfets. Abans hi havia un vestit a mida on només s’hi sentien a gust us i ara ens hi sentim tots. Els petits, els grans i els pagesos. I això no havia passat mai”. Explica Andreu en declaracions a Vadevi.

 

“No era fàcil”, admet Andreu, “hi ha molts interessos, tots legístims, però tots molt diferents i ara hem convergit. M’hauria agadat arribar encara més lluny però el que volíem era un pacte i aquesta és la manera que tiri endavant”.