Un viticultor d’Alella proposa fer un vi col·lectiu i convida a tothom a participar-hi

Albert Federico Salellas ha obert un projecte a través de Verkami per fer un vi blanc i en funció de l’aportació es podrà participar en la verema, aconseguir ampolles de vi i fins i tot contribuir a decidir-ne el nom
Albert Federico proposa fer un vi col·lectiu
Albert Federico proposa fer un vi col·lectiu | Verkami

Ara, tothom que vulgui pot participar en l’elaboració d’un vi blanc de la DO Alella. El viticultora Albert Federico Salellas té unes vinyes plantades l‘any i situades al nord de la Vall de Rials. Són vinyes de pansa blanca pròpia d’aquesta denominació i que miren al mar. D’aquests raïms, ara l’Albert en vol fer un vi però de forma col·lectiva i és per això que ha obert un projecte de micromecenatge a través de Verkami per aconseguir 6.000 euros.

Serà un vi ecològic i de producció exclusiva pels que participin al projecte. Entre tots es farà la verema i es premsarà el raïm a la mateixa vinya amb una premsa manual. Després el vi madurarà durant 6 mesos en bóta de roure americà i entre tots s’escollirà l’etiqueta i el nom del vi.

Albert Federico va iniciar el seu projecte vitivinícola l’any 2015 recuperant unes vinyes velles a la població de Teià, al Maresme. D’aquí neix el seu primer vi de la DO Alella, el Pensa 2015. Actualment treballa 7 hectàrees de vinya i elabora cinc vins, tots dins la DO Alella, El cultiu és ecològic i també amb alguna influència de l’agricultura biodinàmica.

Les aportacions aniran destinades a la compra de material necessari per l’elaboració de vi com caixes de verema, premsa, dipòsits, bótes, ampolles, etiquetes, etc i la part restant s’utilitzarà per a fer millores en el cultiu de la vinya i en cobrir part de la despesa d’elaboració dels vins de l’anyada 2019.