Lletres i vins a les Biblioteques amb DO

Aquest mes de març, les activitats tindran lloc a centres d'Alella
Libre objecte de Júlia Porras de Porras 

Les Biblioteques amb DO guanyen adeptes al territori de la Denominació d’Origen Alella. En aquesta cinquena edició ja són 11 les biblioteques del territori que se sumen a la iniciativa d’acostar les lletres i la cultura del vi amb la literatura promoguda per Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Ho fan a través d’un ampli ventall d’activitats organitzades al llarg del març, que és el mes dedicat a la Denominació d’Origen Alella. A part de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia, que va ser la primera en afegir-se a la iniciativa, enguany ofereixen propostes vinculades al vi i la cultura a deu biblioteques més del territori. Les Biblioteques amb DO també tindran presència a Cabrils, El Masnou, Granollers, Llinars del Vallès, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt. 

 

53 biblioteques d'onze DO 

En el conjunt del país, Biblioteques amb DO ha aconseguit la implicació d’un total de 53 biblioteques públiques repartides entre les onze DO de Catalunya. La proposta té per objectiu acostar la cultura del vi a la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals a través d’una àmplia proposta de serveis d’informació i d’activitats per a tots els públics. Un programa variat i de qualitat que es desenvolupa de gener a desembre, i que cada mes està dedicat a una DO. 

 

Programa Biblioteques amb DO a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia

 

DIJOUS 9, A LES 20 H.

Club de lectura - El vi fa sang de Salvador Balcells.

Els assistents conversaran amb l’escriptor sobre el sotsinspector dels Mossos, Emili Espinosa, protagonista ple de contradiccions que va deixar la Guàrdia Civil i la seva València natal per vincular-se a la nova policia catalana. La feina d’Espinosa i els seus homes ens duran fins a unes fondàries encara més obscures que els cellers on envelleix el bon vi.

Conductors Tònia Minguet i Toni Tomàs

 

DISSABTE 11, A LES 11 H.

Taller familiar – La Corba camina i recull

El taller relaciona la idea de creativitat amb el reciclatge i la recuperació, a partir del personatge de la Corba. La protagonista del llibre infantil convidarà a utilitzar materials naturals (pals, fulles, llavors, pedres...) i materials de reciclatge ( cartrons, taps, etiquetes, capses...), tot allò que habitualment llencem, per crear una obra d’art. Una activitat lúdica, creativa i sensorial vinculada a la natura. A càrrec de Suara Cooperativa

Límit participants:  màxim 20 (inscripció prèvia)

Durada: 1:30h-2h

 

DIVENDRES 17, A LES 11,30 H

Espectacle d’adults  – El viatge del vi

Contes inclusius i adaptats per a persones amb pluridiscapacitat

A càrrec d’Elisabeth Ulibarri

 

DIMARTS 21, A LES 17 H.

Hora del conte - La Verema. En Ciscu de can Garnatxa i el raïm misteriós de l’autora Montse Balada. En Ciscu de can Garnatxa descobrirà que el seu raïm no és el més dolç del món, tal i com ell pensava. Aquest descobriment el portarà a conèixer els nous amics que cultiven unes vinyes de moscatell molt especials, d'un raïm dolç i gegantí. Aquesta serà la verema més divertida de la història, voleu saber-ne el secret?

A càrrec de Montse Panero, narradora i actriu

 

DIMECRES 29, A LES 19,30 H.

Literatura amb sentits -  Mística conilla

L’escriptor Jordi Lara presenta Mística conilla (Edicions de 1984) un dels títols destacats de l’edició en català del 2016.

Direcció i conducció: Montserrat Serra, periodista