Un vi de prestigi o un vi de souvenir

"Que la part comercial estigui coberta pot provocar un cert estancament en l’evolució no només del vi sinó també de la marca"

El Vi de la Terra Illa de Menorca es mou. Aquesta Indicació Geogràfica Protegida que depèn del Consell Insular de Menorca està en un moment d’expansió. En poc temps es podrien pràcticament doblar les hectàrees de conreu de vinya i en breu hi entraran dos cellers nous que se sumaran als nou existents. És per això que des de Promoció Econòmica del mateix Consell han organitzat la primera jornada sobre els reptes del vi de Menorca en el marc d’”Arrels, diàlegs amb la biosfera”. Hi havia convidats cellers, restauradors, distribuïdors i periodistes i des de Balears Vadevi vam ser convidats a fer una de les ponències.

 

D’entrada és una bona notícia que des de l’administració es posin les bases perquè tots els sectors implicats s’asseguin a analitzar quina és la situació del sector i com volen que sigui el vi de Menorca en un futur. És un sector econòmic petit, però  amb fortes implicacions territorials, paisatgístiques, turístiques i culturals i per això és important que des del consell facin de mitjancers. Ara bé, sorprèn que dels 9 elaboradors de l’illa només hi fossin presents la meitat.

 

Una de les “problemàtiques” si és que es pot dir així, és que els cellers menorquins han aconseguit elaborar un bon producte i venen tot el vi que fan. Admeten que el seu moment àlgid és a l’estiu que és quan es més turistes passen per l’illa. Però una de les possibilitats que es va exposar durant la jornada és que el fet que la part comercial estigui coberta pot provocar un cert estancament en l’evolució no només del vi sinó també de la marca.

 

Des de tots els àmbits s’admet que el principal consumidor d’aquest producte és el turistes, el visitant i que el consumidor local encara no s’hi ha implicat del tot. Però encara hi som a temps. El Vi de l’Illa de Menorca pot decidir encara que vol ser quan sigui gran. Sense la complicitat dels menorquins el vi continuarà sent bo i es continuarà venent, però tindrà prestigi?

 

La pregunta que des de Balears Vadevu els plantejaven durant la jornada és doncs. Volem consolidar la marca Vi de la Terra Illa de Menorca o volem tenir un vi de souvenir?
Comentaris

envia el comentari