Sa Forana, Binifadet i Torralbenc acompanyen la gastronomia de Menorca a Fitur

El recent nomenament com a Regió Gastronòmica 2022 serà un dels arguments principals a la Fira Internacional de Turisme en un sopar que es fa amb premsa especialitzada

La presència de Menorca a la Fira Internacional de Turisme té com a plat fort el recent nomenament de la illa com a Regió Gastronòmica Europea 2022. Tal com ja va succeïr amb motiu de la World Travel Market, s’ha previst un sopar amb una vintena de periodistes especialitzats en turisme i gastronomia on no hi faltaran els productes essencials del Made in Menorca com el vi, que serà representat pels cellers Sa Forana 2017 / Torralbenc Rosat i Binifadet Blanc.

xxx
Els vins de Menorca completaran l'oferta gastronòmica de Menorca a FITUR 

A la trobada hi participen la Presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, el director Insular de Promoció Turística, Jesús Gomila, el crític i consultor gastronòmic Borja Beneyto “Matoses” i un representant del Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT), que és l’entitat que ha reconegut Menorca. El menú corre a càrrec de cinc estudiants i dos professors de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella.

 

La millor candidata

 

Va ser dissabte passat quan Diane Dodd, presidenta de l’IGCAT feia lliurament formal de la distinció que acredita Menorca com a Regió Gastronòmica Europea en una acte celebrat a la sala d’actes del Mercat del Claustre de Maó amb presència de tots els promotors de la candidatura així com nombroses personalitats i representants de la cuina menorquina. Dodd va afirmar que tenia la sensació que Menorca podria convertir-se en la millor candidata que ha tingut aquesta distinció al ser un comunitat que ha demostrat molta força des del primer moment. A partir d’ara comença el camí per preparar els actes i activitats que tindran lloc durant l’any 2022 encara que en aquest temps ja s’establiran lligams amb els foodies dels 14 territoris que en formen part.

xxx
Menorca ja ha rebut el reconeixement que l'acredita com a Regió Gastronòmica Europea 2022 | Consell Insular de Menorca