Torralbenc presenta els seus nous vins en societat

El celler d’Alaior reuneix una quarantena de restauradors, distribuïdors i periodistes gastronòmics en una recepció celebrada a l’agroturisme on hi ha les seves vinyes
XXX

 

Recepció de dalt de tot per presentar els nous vins que el celler Torralbenc comercialitzarà aquest any. Una cita que va tenir lloc a l’exclusiu agroturisme on hi ha plantades les seves vinyes i en el que va reunir una quarantena de convidats entre restauradors, distribuïdors de Menorca i premsa especialitzada.

XXX

 

El Director Tècnic del Celler, César Palomino i el Director Comercial, Claude Geyer, van ser els encarregats d’explicar les novetats on la producció del celler alaiorenc propietat de la família Urtasun, s’ha situat al voltant de les 30.000 ampolles. “L’objectiu segueix sent el mateix, elaborar vins d’autor amb un posicionament de qualitat mig alt que responguin a la filosofia de tot el que es fa a la casa” detalla Palomino.  Durant la presentació, els assistents també van poder tastar la cuina que va servir el xef Luís Loza, basada en productes de kilòmetre zero.

 

Els nous vins

 

XXX

 

El vi negre de Torralbenc 2017 porta les varietats merlot i syrah com el seu antecessor, presentant un color vermell cirera. A la nota de cata hi destaquen els seu aromes a fruites vermelles i negres fresques, encara que es percep alguna nota de fruita madura, matisos herbacis i records de fusta. En boca és plaent, fi, continu, llarg i equilibrat. També van presentar una edició limitada feta només amb merlot de la que s’han embotellat tant sols un milenar d’ampolles però que només estarà disponible al restaurant de l’agroturisme.

XXX

 

Pel que fa al blanc 2017, és tracta d’un coupage de parellada, sauvignon blanc, viognier i chardonnay. El vi presenta una intensitat aromàtica mitjana alta amb un lleuger aroma a camamilla, pera i raïm, evocant fruita d'os, tropical i cítrics. També es distingeixen aromes balsàmic de fonoll, espígol i eucaliptus, tal com indica la nota de cata.

XXX

 

 

On hi ha un canvi més substancial és amb el rosat, cent per cent monestrell, que també es del 2017 amb la voluntat de tenir un vi amb més longevitat. Presenta en nas una bona intensitat aromàtica en què destaquen els seus tons de flors com la rosa, els cítrics com la pell de taronja, la nectarina i la fruita vermella, principalment la maduixa o la cirera. A més es perceben aromes balsàmics propis de plantes mediterrànies com el fonoll.

 

 



Comentaris

envia el comentari